Un baschetbalist celebru a devenit cel mai bogat sportiv din toate timpurile. La cât este estimată averea sa

  • Publicaţia americană Sportico, specializată în sport business, a dat joi publicităţii un clasament al celor mai bogaţi sportivi ai tuturor timpurilor, incluzând toate tipurile de venit ale acestora, actualizate la rata inflaţiei.
  • Pe locul unu se situează acum baschetbalistul american Michael Jordan.
2066 afișări
Imaginea articolului Un baschetbalist celebru a devenit cel mai bogat sportiv din toate timpurile. La cât este estimată averea sa

Sursa foto: Mediafaxfoto

Jordan este cel mai bine plătit sportiv din toate timpurile, cu venituri din carieră, ajustate la inflaţie, de 2,62 miliarde de dolari, doar 6% din total provenind din contractele sale de jucător al lui Chicago Bulls şi Washington Wizards.

Estimarea se bazează pe salarii, sponsorizări, licenţe şi alte câştiguri realizate de când Jordan a devenit profesionist în 1984 şi include sponsorizările în curs de desfăşurare cu Nike, Gatorade, Hanes şi Upper Deck.

Michael Jordan este în fruntea unui cvintet de vedete ale baschetului, ce îşi găsesc locul în topul celor mai bine plătiţi 25 de sportivi din toate timpurile. LeBron James (1,17 miliarde de dolari), Kobe Bryant (930 de milioane de dolari), Shaquille O'Neal (870 de milioane de dolari) şi Kevin Durant (625 de milioane de dolari) sunt prezenţi, de asemenea, în clasament.

Un trio de jucători de golf a terminat pe locurile imediat următoare, după Jordan: Tiger Woods (2,1 miliarde de dolari), Arnold Palmer (1,5 miliarde de dolari) şi Jack Nicklaus (1,38 miliarde de dolari). Cele mai mari câştiguri pentru Nicklaus şi Palmer au venit după ce au dominat acest sport în anii 1960 şi 1970.

Legendele boxului Mike Tyson (790 de milioane de dolari) şi Oscar De La Hoya (595 de milioane de dolari) au intrat în clasament, după ajustarea la inflaţie, deoarece au câştigat peste 30 de milioane de dolari pentru luptele de box la care au participat, pe vremea când erau cele mai mari vedete pay-per-view din acest sport. Dacă nu s-ar fi ţinut cont de inflaţie, cei doi nu ar mai fi prins loc în top 25, fiind înlocuiţi de vedete ale zilelor noastre, precum Rafael Nadal sau Brady şi Conor McGregor.

Singurul pugilist din Top 10 este Floyd Mayweather, cu o avere estimată de 1,2 miliarde, cu care se situează pe locul 6.

Sportivi din opt sporturi au intrat în top 25, iar câştigurile lor cumulate se ridică la 25,5 miliarde de dolari. Este un club exclusiv masculin, cea mai apropiată sportivă, Serena Williams, cu 480 de milioane de dolari, prinzând un loc doar în top 40.

Primul fotbalist din top este Cristiano Ronaldo, aflat pe un onorabil loc 5, cu 1,24 miliarde de dolari, urmat pe locul 8 de rivalul său de generaţie, Leo Messi, aflat pe locul 8, cu 1,14 miliarde.

Locurile 9 şi 10 revin automobilismului, prin Michael Schumacher, cu 1,3 miliarde USD, şi tenisului, prin Roger Federer, cu 1,12 miliarde.

 

Top 25 cei mai bogaţi sportivi din toate timpurile:

  1. Michael Jordan: 2,62 miliarde de dolari (câştiguri din carieră ajustate la inflaţie)
  2. Tiger Woods: 2,1 miliarde de dolari
  3. Arnold Palmer: 1,5 miliarde de dolari
  4. Jack Nicklaus: 1,38 miliarde de dolari
  5. Cristiano Ronaldo: 1,24 miliarde de dolari
  6. Floyd Mayweather: 1,2 miliarde de dolari
  7. LeBron James: 1,17 miliarde de dolari
  8. Lionel Messi: 1,14 miliarde de dolari
  9. Michael Schumacher: 1,13 miliarde de dolari
  10. Roger Federer: 1,12 miliarde de dolari
  11. Phil Mickelson: 1,08 miliarde de dolari
  12. David Beckham: 1,05 miliarde de dolari
  13. Kobe Bryant: 930 milioane de dolari
  14. Shaquille O'Neal: 870 milioane de dolari
  15. Greg Norman: 815 milioane de dolari
  16. Mike Tyson: 775 milioane de dolari
  17. Alex Rodriguez: 650 de milioane de dolari
  18. Manny Pacquiao: 630 de milioane de dolari
  19. Kevin Durant: 625 milioane de dolari
  20. Lewis Hamilton: 620 de milioane de dolari
  21. Neymar: 615 milioane de dolari
  22. Jeff Gordon: 595 de milioane de dolari
  23. Oscar De La Hoya: 580 de milioane de dolari
  24. Peyton Manning: 575 de milioane de dolari
  25. Derek Jeter: 555 de milioane de dolari

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici