Un britanic de 24 de ani a câştigat Turul Ciclist al Sibiului

În ultima zi a Turului Ciclist Sibiu 2023, Mark Donovan, de la Q36.5 Pro Cycling Team, a dat peste cap clasamentul general şi a câştigat cea de-a 13-a ediţie.

109 afișări
Imaginea articolului Un britanic de 24 de ani a câştigat Turul Ciclist al Sibiului

Un britanic de 24 de ani a câştigat Turul Ciclist al Sibiului

Britanicul în vârstă de 24 de ani a fost al doilea în clasament, înainte de ultima etapă a cursei, dar poziţia a cincea de la finişul contratipului individual de 3,3 km prin centrul istoric al Sibiului, l-a plasat înaintea coechipierului săi Matteo Badilatti şi i-a asigurat victoria generală înaintea lui Lennert van Eetvelt şi Jakub Otruba.

Înainte de sărbătoarea de final, ultima zi a Turului Sibiului a oferit altor doi ciclişti bucuria de a urcă pe treapta 1 a podiumurilor din etapa 4A şi 4B: Sam Bennett, care a obţinut cea de-a doua sa victorie la această ediţie în etapa 4A (97,3 km, Sibiu - Sălişte - Poiana Sibiului - Miercurea Sibiului – Sibiu) şi Marceli Bogusławski, care a câştigat proba de contratimp individual în faţa lui Sam Bennett şi Tomáš Kopecký.

Ediţia 2023 a Turului Ciclist al Sibiului a început joi, cu o etapă de sprint câştigată de Sam Bennett.

În etapa a doua, Lennert van Eetvelt a preluat tricoul galben de lider, cu o victorie la Bâlea Lac. Belgianul a fost lider ai cursei doar o zi: după o problemă mecanică înainte de finişul din etapa Brezoi-Păltiniş, câştigată de Maximilian Schachmann, a fost nevoit să predea tricoul galben lui Matteo Badilatti, care l-a păstrat tricoul în etapa 4A, câştigată din nou de Sam Bennett.

Însă în contratimpul individual de la final, de 3,3 km prin oraşul vechi Sibiu, elveţianul în vârstă de 30 de ani nu a reuşit să-şi apere avantajul de câteva secunde faţă de concurenţii săi şi a coborât înapoi pe locul patru în clasament.

Coechipierul său, Mark Donovan a prelat conducerea în clasamentul general înaintea lui Lennert van Eetvelt şi Jakub Otruba.

Victoria de etapă a revenit lui Marceli Bogusławski. Specialistul polonez în prolog a plecat al 15-lea dintr-un total de 124 de ciclişti rămaşi în cursă, dar nimeni nu a reuşit să-i bată timpul: „Mi-au plăcut în mod special bucăţile pe care am putut trage tare şi sunt fericit că am putut să mă apăr şi în părţile tehnice ale traseului, care mi se potrivesc mai puţin", a spus polonezul. „Anul trecut am ajuns pe locul 2 în prologul de la Sibiu, dar acum a trebuit să înving o competiţie şi mai puternică pentru a obţine victoria”.

La finalul Turului, britanicul Mark Donovan a fost încântat să sărbătorească prima sa victorie ca ciclist profesionist: „Nu am mai făcut niciodată un contratimp ca acesta, a fost unul special, cu viraje bruşte şi porţiuni drepte scurte. De obicei nu sunt super bun la genul acesta de efort, dar forma mea pare să fie foarte, foarte bună acum. Este prima mea victorie în cinci ani şi prima ca profesionist. Sunt fericit şi mă simt cu adevărat special să mă întorc în sfârşit pe treapta de sus a podiumului. Mi-a plăcut foarte mult să concurez aici, la Sibiu. Ciclismul îmi oferă şansa să văd lumea. În România aş vrea să mă întorc nu doar să concurez, ci şi să explorez puţin mai mult ţara".

Podiumul semi-etapei 4A:
1. Sam Bennett
2. Milan Menten
3. Michael Schwarzmann

Podiumul semi-etapei 4B:
1. Marceli Bogusławski
2. Sam Bennett
3. Tomáš Kopecký

Podiumul final:
1. Mark Donovan

2. Lennert van Eetvelt

3. Jakub Otruba.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici