Un expert francez susţine că dopajul a atins şi Formula 1

Marc Sanson, preşedinte, între 2003 şi 2005, al Consiliului francez de prevenire şi de luptă antidoping, a declarat că piloţii din Formula 1 au folosit tacrină, un medicament prescris în maladia Alzheimer, care îi ajuta pe sportivi să ţină minte mai uşor configuraţia circuitelor, informează ESPN.

202 afișări
Imaginea articolului Un expert francez susţine că dopajul a atins şi Formula 1

Un expert francez susţine că dopajul a atins şi Formula 1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De curând, Senatul francez a dat publicităţii un raport despre dopaj, ciclismul fiind sportul aflat în centrul atenţiei. Dar raportul a scos la iveală şi dopajul din alte sporturi, cum ar fi utilizarea beta-blocantelor în golf.

Sanson a afirmat că şi piloţii din Formula 1 au folosit substanţe care să le îmbunătăţească performanţele.

"Mulţi ani, piloţii au folosit tacrină, un produs recomandat în tratamentul unor maladii ca Alzheimerul, pentru a-şi reaminti mai uşor configuraţia circuitului. Până la urmă s-a renunţat la această practică, din cauza efectelor secundare. Însă a fost utilizată", a spus expertul francez, conform espn.fr.

Programul antidoping al Federaţiei Internaţionale de Automobilism nu prevede efectuarea testelor sanguine, ci numai de urină. Controale se fac atât în competiţii, cât şi în afara lor, a declarat delegatul medical al FIA, Jean-Charles Piette. "Obiectivul principal este să aflăm dacă piloţii folosesc steroizi anabolizanţi pentru musculatura lor sau substanţe pentru slăbit. Astfel, o dată sau de două ori pe an, la anumite curse, efectuăm teste inopinate. Sunt numai teste de urină, în acest moment nu folosim teste sanguine", a precizat Piette.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici