Un jucător s-a prăbuşit pe teren fără suflare, în timpul meciului Tottenham-Bolton. Fotbalistul este în stare critică, la terapie intensivă - VIDEO

Meciul Tottenham Hotspur - Bolton, din sferturile de finală ale Cupei Angliei, a fost suspendat, sâmbătă seară, după ce jucătorul echipei oaspete Fabrice Muamba s-a prăbuşit pe teren fără suflare spre finalul primei reprize, fiind transportat la spital după 10 minute de tentative de resuscitare.

1900 afișări
Imaginea articolului Un jucător s-a prăbuşit pe teren fără suflare, în timpul meciului Tottenham-Bolton. Fotbalistul este în stare critică, la terapie intensivă - VIDEO

Un jucător s-a prăbuşit pe teren fără suflare, în timpul meciului Tottenham-Bolton. Fotbalistul este în stare critică, la terapie intensivă

Potrivit BBC, congolezul în vârstă de 23 de ani s-a prăbuşit într-un moment în care în apropierea sa nu se afla niciun alt jucător. Şase medici au încercat timp de zece minute să îl resusciteze pe fotbalist, iar apoi arbitrul Howard Webb le-a cerut celor două echipe să meargă la vestiare, după ce s-a consultat cu ambii antrenori. La scurt timp, crainicul stadionului a anunţat că meciul a fost suspendat şi urmează să se dispute la altă dată.

Fabrice Muamba este în stare critică, la terapie intensivă, se arată într-un comunicat comun al clubului şi al spitalului în care se află jucătorul.

"Bolton poate confirma că Fabrice Muamba a fost internat într-un spital din Londra şi se află în stare critică, la terapie intensivă. Deocamdată nu va fi făcută nicio altă precizare. Clubul şi spitalul cer presei şi publicului să respecte intimitatea familiei", se menţionează în comunicat.

În momentul incidentului, scorul era 1-1.

Suporterii ambelor formaţii au scandat numele lui Muamba în momentul în care jucătorul era scos de pe teren cu targa. Muamba a fost transportat la spital, fiind însoţit de managerul Owen Coyle şi de căpitanul Kevin Davies.

"Este teribil ce s-a întâmplat cu Muamba în timpul meciului. Ne rugăm cu toţii pentru el", a postat fotbalistul Rafael van der Vaart pe Twitter.

"Gândurile mele sunt alături de familia lui Fabrice Muamba. Ne rugăm pentru el şi sperăm să se facă bine repede", a fost şi mesajul lui Emmanuel Adebayor.

"Aceasta este o zi în care fotbalul din întreaga lume se uneşte într-o rugăciune pentru Muamba", a notat şi Tim Cahill.

Muamba este legitimat la Bolton Wanderers din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici