Un suporter sârb al echipei de baschet Steaua Roşie Belgrad a fost înjunghiat mortal la Istanbul

Un suporter al echipei de baschet Steaua Roşie Belgrad a fost înjunghiat mortal, vineri seară, în incidentele de la meciul din Euroliga masculină cu Galatasaray Istanbul, a anunţat Guvernul sârb, informează AFP.

168 afișări
Imaginea articolului Un suporter sârb al echipei de baschet Steaua Roşie Belgrad a fost înjunghiat mortal la Istanbul

Un suporter sârb al echipei de baschet Steaua Roşie Belgrad a fost înjunghiat mortal la Istanbul (Imagine: Mediafax Foto)

Victima, un tânăr de 25 de ani, a fost înjunghiată în piept, în faţa sălii, înainte de meci, într-o încăierare între suporterii turci şi sârbi.

Premierul sârb Aleksandar Vucici s-a declarat "stupefiat de această crimă odioasă" într-o discuţie telefonică avută cu omologul său turc, Ahmet Davutoglu.

"Serbia cere autorităţilor de la Istanbul să-l identifice, să-l aresteze imediat şi să-l pedepsească în maniera cea mai severă pe autorul acestei crime", se arată în comunicatul Guvernului de la Belgrad.

Şeful Guvernului sârb i-a mai transmis omologului său turc că antrenorul formaţiei Galatasaray, Ergin Ataman, nu mai este binevenit în Serbia, după ce l-a acuzat pe tânărul ucis şi pe toţi fanii sârbi de "terorism", potrivit agenţiei Tanjug.

Circa 400 de suporteri sârbi, rămaşi în afara sălii după ce se pare că ar fi fost împiedicaţi să-şi cumpere bilete, au fost atacaţi de fani turci, susţine Tanjug.

Potrivit consului sârb de la Istanbul, Zoran Markovici, medicii au luptat cinci ore pentru a încerca să salvieze viaţa tânărului de 25 de ani.

Premierul turc a promit că autorităţile vor face totul pentru găsirea autorului crimei.

Meciul a avut loc aşa cum a fost prevăzut, iar Steaua Roşie a fost învinsă de Galatasaray, scor 110 - 103, după prelungiri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici