Unde a greşit Halep la Turneul Campioanelor? Explicaţiile unui mare antrenor: „Simona nu a făcut excepţie de la acest fenomen”

Pentru că încă mai există contestatari ai Simonei Halep, la finele unui sezon formidabil pentru constănţeancă, ProSport i-a cerut opinia unui om bine ancorat în realitatea tenisului.

837 afișări
Imaginea articolului Unde a greşit Halep la Turneul Campioanelor? Explicaţiile unui mare antrenor: „Simona nu a făcut excepţie de la acest fenomen”

Sever Dron (73 de ani), fostul antrenor al Virginie Ruzici şi al lui Henri Leconte, a demonstrat cu argumente solide că Halep merită să fie lider mondial, dar a fost în acelaşi timp exigent cu evoluţia Simonei de la Turneul Campioanelor.

"Halep, Muguruza, Svitolina, Pliskova şi Ostapenko nu au arătat nimic deosebit la Turneul Campioanelor"

Sever Dron consideră că Simona Halep nu a reuşit să treacă de grupele Turneului Campioanelor de la Singapore din cauza faptului că liderul mondial nu s-a adaptat la formatul competiţiei: "Este un turneu cu un regulament diferit şi este aproape imposibil să joci fără să faci calcule de contabilitate. Cred, totuşi, că fiecare jucătoare a căutat să îşi impună jocul ei de bază, fără să încerce să se adapteze la specificul acestui turneu. Muguruza, Svitolina, Pliskova, Ostapenko şi Halep nu au arătat nimic deosebit faţă de ceea ce au arătat pe toată durata anului. Cred că este păcat că acestea nu au încercat să aibă şi un plan B, adică să se adapteze în zilele în care jocul lor nu a fost stabil. Aici au început nervozităţile, meciuri începute cu greu şi pierderea punctelor importante, iar Simona nu a făcut excepţie de la acest fenomen. În schimb, Wozniacki, Garcia şi Williams au fost mult mai agresive si mi s-au părut in progres pe durata turneului". 

Citeşte continuarea pe Pro Sport

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici