UNGARIA-ROMÂNIA - Piţurcă: Nu vreau să dăm alte conotaţii meciului cu Ungaria, trebuie să ne respectăm vecinii

Selecţionerul Victor Piţurcă admite că a existat mereu o rivalitate între România şi Ungaria atât la nivelul naţionalelor cât şi la cel al echipelor de club, dar nu vrea ca partida de vineri să aibă alte conotaţii şi menţionează că vecinii trebuie respectaţi.

501 afișări
Imaginea articolului UNGARIA-ROMÂNIA - Piţurcă: Nu vreau să dăm alte conotaţii meciului cu Ungaria, trebuie să ne respectăm vecinii

Victor Piturca (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"La naţională la fiecare meci e tensiune şi presiune. Asta pentru că unul-două-trei meciuri pierdute te scot din cursa pentru calificare. Cu Ungaria e meci foarte important pentru că e luptă directă pentru locul doi al grupei. Când jucam eu era o presiune formidabilă, ţin minte că am jucat în Cupa Campionilor cu Honved. Nu mai ţin minte dacă ni s-a promis atunci o primă specială, dar erau nişte ambiţii formidabile. Am învins categoric aici la Bucureşti şi a fost o bucurie foarte mare atunci. Dar nu vreau să dăm alte conotaţii acestui meci cu Ungaria. Este numai un joc de fotbal, trebuie să ne respectăm vecinii aşa cum şi ei, cred, că ne respectă pe noi. Şi sper ca cel mai bun să învingă", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Victor Piţurcă.

Antrenorul susţine că singurul avantaj al faptului că partida se dispută cu porţile închise este că jucătorii îi vor auzi mai bine indicaţiile tactice în timpul jocului, dar menţionează că de acest lucru vor beneficia şi adversarii.

Piţurcă este mulţumit de lotul pe care îl are la dispoziţie pentru partidele cu Ungaria şi Olanda. El susţine că fotbaliştii echipei Steaua sunt obosiţi după parcursul din cupele europene şi campionat, dar vor fi recuperaţi până vineri. "Cu excepţia a 3-4 jucători care lipsesc din diverse motive, consider că avem cel mai valoros lot. Cei de la Steaua cred că sunt puţin obosiţi. Sper să îşi încarce bateriile până la meciul cu Ungaria. Vom lucra cu ei pentru a se reface cât mai repede din punct de vedere fizic. Dacă sunt covocaţi jucători de la Steaua înseamnă că ei sunt cei mai buni. Ei erau convocaţi şi înainte", a adăugat Victor Piţurcă.

Deşi Adrian Mutu a fost titular în ultimele partide ale echipei Ajaccio, Piţurcă este de părere că acesta nu este încă la forma maximă. "Mutu nu este la parametrii la care suntem obişnuiţi pentru că a fost accidentat. El a revenit, a jucat în două meciuri titular la echipa de club. Oricum, într-un un meci cu o importanţă foarte mare cum este acesta, şi concentrarea este mare şi o să treacă peste momentele dificile. În ceea ce îl priveşte pe Daniel Niculae, el nu se află în lot pentru că sunt alţii pe postul lui. Nico ştia că dacă nu se vor accidenta alţi atacanţi atunci nu va fi în lot. Asta pentru că el n-a jucat o perioadă foarte lungă de timp. Abia acum înţeleg că antrenorul de la echipa de club se bazează pe el", a explicat Piţurcă.

În schimb, selecţionerul s-a arătat surprins de evoluţiile bune ale lui Claudiu Keşeru la formaţia de ligă secundă Angers. "Keşeru este unul dintre atacanţii în formă, a marcat atâtea goluri în Franţa, un campionat unde este foarte greu de înscris. Să vedem acum cum reacţionează el la naţională având în vedere că este pentru prima oară convocat la echipa naţională de seniori", a spus antrenorul.

Piţurcă a explicat că Latovlevici nu este în lot pentru că postul de fundaş stânga este acoperit. "M-am gândit şi la convocarea lui Latovlevici, dar pe postul lui sunt Ştefan Radu şi Raţ. Variante pentru postul de fundaş dreapta sunt Tamaş şi Luchin, ei pentru acest scop au fost chemaţi", a adăugat Victor Piţurcă.

Selecţionata României va întâlni naţionala Ungariei la 22 martie pe Stadionul Puskas Ferenc din Budapesta, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, iar pe 26 martie va juca, tot în deplasare, împotriva echipei naţionale a Olandei, pe Amsterdam Arena, ambele întâlniri urmând a se disputa de la ora 21.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici