Vasile Turcu se retrage de la Dinamo deoarece se simte trădat de Nicolae Badea

Acţionarul FC Dinamo, Vasile Turcu, a declarat, miercuri, într-o emisiune televizată, că se simte trădat de preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului dinamovist, Nicolae Badea, şi că în câteva zile îşi va recupera sumele investite în cadrul grupării, informează prosport.ro.

89 afișări
Imaginea articolului Vasile Turcu se retrage de la Dinamo deoarece se simte trădat de Nicolae Badea

Vasile Turcu se retrage de la Dinamo deoarece se simte trădat de Nicolae Badea (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Am vorbit cu avocatul şi în câteva zile sper să recuperez sumele investite la Dinamo! Ne strângem mâna şi am terminat. E vorba de nişte principii sănătoase. Plecăm la un drum tovarăşi şi sunt miel de sacrificat înaintea Paştelui. Am fost nevoit să plec, nu plec că vreau eu. Am vorbit azi cu Nicolae Badea, aşteptam măcar să zică ceva. Nu a zis, ne-am strâns mâna şi gata. Mă simt trădat de Nicolae Badea. Am aşteptat şi nu s-a luat nici o măsură. S-ar putea să cedez acţiunile gratuit unor fani care vin la meciuri dacă nu găsesc cumpărător", a declarat Vasile Turcu, la DigiSport.

Vasile Turcu a intrat în conflict cu managerul sportiv al grupării dinamoviste, Florin Prunea, în urma criticilor formulate de acţionar la adresa portarului dinamovist Emilian Dolha, după remiza cu Unirea Urziceni, scor 4-4, din etapa a XXIV-a a Ligii I.

"Ne-a mâncat campionatul... Ai 4-2, ieşi ca un gunoi, de nu ştii, vai de mama lui. I-am zis şi lui Ţălnar: «Nu-l mai băga». Le-a mâncat munca la copiii ăia. Nu ştiu ce încredere a avut în el dar nu poţi, la fiecare minge tremură inima în tine. Dacă pierdem campionatul, l-am pierdut pe mâna lui. Despre arbitraj nu am ce să spun, Dolha i-a bagat în joc pe cei de la Urziceni, ne-a omorât. Nu înţeleg cum se mai prezintă în faţa colegilor lui", a spus Turcu după acel meci.

Prunea i-a luat apărarea lui Dolha, declarând că atacul lui Turcu a fost incalificabil şi a adus atingere imaginii clubului. În plus, oficialul dinamovist a adăugat că dacă ar fi fost în locul lui Dolha, ar fi avut o altă reacţie la declaraţiile lui Turcu, apreciind că portarul dinamovist a fost prea rezervat în replica sa.

La rândul său, Vasile Turcu a ameninţat că se va retrage de la Dinamo, în cazul în care nu se vor lua măsuri împotriva lui Florin Prunea, considerând că declaraţiile acestuia la adresa sa au fost mai grave decât cele făcute de el la adresa lui Dolha.

Portarul Emilian Dolha a greşit decisiv la ultimele partide ale echipei Dinamo, atât la Cluj, cu CFR-ul, în campionat, cât şi cu Unirea, la Urziceni, în momente în care gruparea din Ştefan cel Mare era în avantaj pe tabelă. El a fost susţinut însă atât de coechipieri, cât şi de antrenorul Cornel Ţălnar.

Turcu şi-a anunţat încă din vara anului trecut intenţia de a se retrage din acţionariatul FC Dinamo. În iunie 2009, valoarea creditelor pe care FC Dinamo le avea la Vasile Turcu se ridica la circa 80 de miliarde de lei vechi.

În cazul în care unul dintre acţionarii FC Dinamo intenţionează să vândă acţiunile pe care le deţine, ceilalţi acţionari au drept de preemţiune la cumpărarea acestora. O a doua posibilitate este ca acţiunile să nu fie cumpărate individual de către acţionari, în nume propriu, ci prin intermediul societăţii FC Dinamo SA, de către toţi acţionarii. O a treia opţiune este reprezentată de implicarea unei terţe persoane, contactată de cel care doreşte să vândă acţiunile, dar numai cu acordul acţionarilor deja existenţi. De asemenea, valoarea nominală a acţiunilor se poate recupera şi prin diminuarea capitalului societăţii şi restituirea sumei datorate cedentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici