Vicecampioană mondială la săritura în lungime, suspendată pentru dopaj

Sportiva rusă Tatiana Kotova, triplă vicecampioană mondială la săritura în lungime, a fost suspendată provizoriu, după ce reanalizarea unui eşantion datând de la Campionatele Mondiale din 2005 s-a dovedit a fi pozitiv, a anunţat, vineri, agenţia rusă antidoping (RUSADA).

210 afișări
Imaginea articolului Vicecampioană mondială la săritura în lungime, suspendată pentru dopaj

Tatiana Kotova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a lansat o anchetă privind o posibilă încălcare a regulamentului antidoping de către sportiva rusă Tatiana Kotova", a anunţat agenţia rusă pe site-ul oficial.

Eşantionul vizat a fost prelevat la 10 august 2005 şi corespunde cu data la care avea loc CM de atletism de la Helsinki, unde Kotova a câştigat argintul.

Agenţia rusă a fost informată şi sesizată în ianuarie 2013, iar în aşteptarea deciziei finale, Kotova este "suspendată şi nu poate participa la niciun eveniment de la 29 ianuarie".

Kotova este una dintre cele mai mari sportive din istorie la săritura în lungime. Pe lângă cele trei medalii de argint la CM în aer liber (2001, 2003, 2005, bronz în 2007), Kotova a fost triplă campioană mondială în sală (1999, 2003 şi 2006) şi dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice (2000 şi 2004).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici