Vicente del Bosque: Trăim o eră grandioasă pentru fotbalul spaniol!

Selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque, a declarat, duminică seară, că tripla istorică (Euro-2008, CM-2010 şi Euro-2012) reuşită de jucătorii săi reprezintă o eră grandioasă pentru fotbalul spaniol.

375 afișări
Imaginea articolului Vicente del Bosque: Trăim o eră grandioasă pentru fotbalul spaniol!

Vicente del Bosque (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Italia a făcut un mare turneu şi nu a avut noroc cu accidentarea lui Thiago Motta. Acest meci a fost excelent pentru jucătorii noştri, ei au controlat partida. După primul gol, italienii au reacţionat bine, dar noi am reuşit să recuperăm posesia balonului şi să marcăm din nou. Suntem foarte fericiţi, acest succes este istoric pentru fotbalul spaniol. Ştiu cum joacă şi vin dintr-o ţară care i-a învăţat cum să joace. Am făcut treabă bună. Este o eră grandioasă pentru fotbalul spaniol. În sport se poate întâmpla orice. Şi noi am pierdut în meci amical cu Polonia, scor 0-4. Italienii l-au pierdut pe Motta şi totul s-a întors în favoarea noastră", a spus Del Bosque.

El a mai spus că a discutat cu Regele Spaniei, Juan Carlos şi prinţul Felipe, care au fost mulţumiţi şi fericiţi de victorie.

Del Bosque consideră că acest succes nu ţine doar de fotbal: ''Cel mai important este să marchezi şi să ai jucători inteligenţi. Avem o echipă echilibrată şi jucătorii ne fac să ne simţim încrezători''.

Reprezentativa Spaniei a câştigat Campionatul European pentru a doua oară consecutiv, după ce a învins selecţionata Italiei, scor 4-0 (2-0), duminică, în finala de pe stadionul Olimpic din Kiev.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici