Victor Hănescu şi-a schimbat modelul rachetei de tenis pentru prima dată în 15 ani

Tenismanul Victor Hănescu a anunţat că la Challenger Tour Finals, care se va disputa în această săptămână la Sao Paulo (Brazilia), va evolua pentru prima oară în ultimii 15 ani cu un alt model de rachetă, el jucând până acum cu Head MicroGel Radical Midplus.

218 afișări
Imaginea articolului Victor Hănescu şi-a schimbat modelul rachetei de tenis pentru prima dată în 15 ani

Victor Hănescu (Imagine: Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)

"O să joc cu cea nouă în cadrul acestui turneu, ca să am timp să mă obişnuiesc cu ea până în ianuarie, când vin partidele foarte grele, de ATP", a spus Hănescu, fără să precizeze ce model de rachetă va folosi, se arată într-un comunicat.

Victor Hănescu este de părere că va reuşi un turneu bun în Brazilia, deoarece se simte în formă. "Sunt odihnit, am ajuns în Sao Paolo de vineri. M-am acomodat cu clima - aici sunt cam 27 de grade - m-am şi antrenat puţin. Simt că o să fie bine, mai ales că pornesc din poziţia de favorit al acestui turneu. Oricum, provocările mari pentru cariera mea vor fi în luna ianuarie, când încep turneele ATP şi Grand Slam", a precizat Hănescu.

Pe de altă parte, site-ul atpworldtour.com îl prezintă pe Hănescu drept cel mai experimentat jucător dintre cei opt tenismeni prezenţi la competiţia braziliană.

"Faptul că voi termina pentru a noua oară în ultimii zece ani între primii o sută de jucători ai lumii arată că am muncit mult în aceşti ani şi că am făcut-o cu pasiune şi încredere. Sunt foarte mulţumit cu ceea ce am realizat în carieră până acum. Sunt foarte încântat să fac parte din elita jucătorilor din turneele Challenger şi că voi evolua în acest turneu. Cred că este un eveniment special şi unic", a declarat Hănescu pentru sursa citată.

Victor Hănescu ajunsese pe locul 153 ATP în luna iunie, dar a revenit în prima sută după ce a câştigat trei dintre cele şase finale disputate în turneele Challenger. Aceste rezultate l-au ajutat pe Hănescu să termine anul 2012 pe poziţia 64 în clasamentul mondial, după ce la 24 septembrie ajunsese până pe 58.

"Îmi doream foarte mult să ajung din nou în top 100. Pentru prima oară în cariera mea am început să lucrez mai mult la partea mentală a jocului, ceea ce mi-a adus mai multă încredere şi succes", a subliniat Hănescu.

Hănescu a înregistrat cele mai bune rezultate din carieră pe zgură, el reuşind să ajungă până în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros în 2005, dar şi să dispute cinci finale din circuitul ATP pe această suprafaţă, vârful fiind atins în 2008 la Gstaad, când a câştigat competiţia.

"Am început să joc tenis pe zgură şi pentru mulţi ani am avut doar terenuri de zgură în România, astfel că eu cred că mi-am dezvoltat calităţile pe această suprafaţă. Totuşi, îmi place să joc şi pe iarbă, şi pe hard-urile lente", a explicat Hănescu.

La turneul din Sao Paulo va participa şi un alt tenisman român, Adrian Ungur (112 ATP), care a beneficiat de retragerea rusului Evgheni Donsokoi. Jucătorul rus s-a retras din acest turneu din motive personale.

Victor Hănescu (64 ATP) va face parte din grupa B a Challenge Tour Finals alături de Paolo Lorenzi (Italia, 63 ATP), Aljaz Bedene (Slovenia, 98 ATP) şi Gastao Elias (Portugalia, 144 ATP). În cealaltă grupă, Adrian Ungur (112 ATP) îi va înfrunta pe Thomaz Bellucci (Argentina, 33 ATP), Ruben Ramirez Hidalgo (Spania, 96 ATP) şi Guido Pella (Argentina, 124 ATP).

Hănescu a fost desemnat cap de serie numărul 3, deşi s-a calificat la competiţia găzduită de Brazilia cu cele mai bune rezultate în turneele Challenger.

Adrian Ungur va debuta marţi împotriva spaniolului Ruben Ramirez Hidalgo, în timp ce Hănescu va evolua contra slovenului Aljaz Bedene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici