Victor Piţurcă: Aş prefera în locul acelor despăgubiri să jucăm totuşi un amical cu Argentina

Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a vorbit cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi i-a transmis că ar dori ca în locul despăgubirilor să joace totuşi un meci amical cu reprezentativa Argentinei.

154 afișări
Imaginea articolului Victor Piţurcă: Aş prefera în locul acelor despăgubiri să jucăm totuşi un amical cu Argentina

Victor Piţurcă: Aş prefera în locul acelor despăgubiri să jucăm totuşi un amical cu Argentina (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"S-a făcut mare tam-tam şi până la urmă nu se joacă amicalul cu Argentina. Pentru mine, pentru băieţi şi pentru suporteri seamănă cu un mic dezastru, dar asta este situaţia. Poate trebuie înţeleşi şi argentinienii, poate au probleme grave. Ar fi fost un antrenament cu public înaintea meciului cu Franţa, dar asta e, aşa trebuie să suportăm duritatea acelui meci pe noul stadion. Am vorbit cu preşedintele Mircea Sandu şi aş prefera în locul acelor despăgubiri să jucăm totuşi un amical cu Argentina mai târziu. Şi noi facem parte din fotbal şi trebuie să înţelegem prin ce trec. Sper să aibă loc negocieri şi să facem acest joc poate în alte condiţii finanaciare. În sensul ca argentinienii să mai scadă din preţ. Nu se va întâmpla să plătească ei. Acest meci trebuia să fie o sărbătoare a fotbalului românesc. Pentru mine şi pentru băieţii de la naţională era un test foarte util înaintea meciului cu Franţa. Echipa naţională nu avea decât de câştigat, mai ales dacă făceam un joc bun în acel amical", a spus Piţurcă.

Întrebat ce părere are despre reacţia atacantului Lionel Messi, care a afirmat că amicalul România - Argentina ar fi trebuit să se joace, Piţurcă a răspuns: "Messi e un profesionist, ştia că s-a semnat un contract. El când intră pe teren joacă fotbal şi e normal să-şi spună părearea".

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, vineri, că a fost informată de forul de la Buenos Aires de anularea meciului amical dintre România şi Argentina, programat la 10 august, cu ocazia inaugurării Arenei Naţionale. Decizia AFA este unilaterală şi abuzivă şi reafirmă faptul că FRF va solicita în compensaţie daune materiale şi morale substanţiale.

Federaţia Argentiniană de Fotbal anunţase, pe site-ul său oficial, încă de la începutul săptămânii trecute suspendarea meciului cu România, după demiterea selecţionerului Sergio Batista. Partida amicală România - Argentina era programată la 10 august, de la ora 21.45, la inaugurarea Arenei Naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici