Victorii europene realizate de Minaur Baia Mare şi de Potaissa Turda

Trei echipe româneşti de handbal masculin au evoluat sâmbătă după-amiază în optimile de finală ale EHF European Cup. Minaur Baia Mare şi Potaissa Turda s-au impus pe teren propriu, în timp ce CSM Focşani a fost învinsă în deplasare.

222 afișări
Imaginea articolului Victorii europene realizate de Minaur Baia Mare şi de Potaissa Turda

Victorii europene realizate de Minaur Baia Mare şi de Potaissa Turda

Potaissa Turda - Alingsås HK 31-30 (15-11)

Liderul actual al Ligii Zimbrilor are parte de un adversar dificil în optimile de finală ale EHF European Cup. Chiar dacă în campionat ocupă doar locul 5, suedezii de la Alingsås HK au pus probleme turdenilor, mai ales în repriza secundă, când au marcat aproape dublul golurilor din prima parte, 19, faţă de 11.

După o primă repriză, în urma căreia părea că Potaissa are potenţialul de a-şi asigura un avantaj confortabil pentru partida retur (15-11 la pauză), suedezii au revenit şi au fost mult mai eficienţi pe faza ofensivă, marcând 19 goluri şi fiind aproape de a pleca cu un egal din Ardeal.

Cîntec a marcat golul victoriei cu 12 secunde înainte de final, dar returul se anunţă unul extrem de dificil pentru elevii lui Horaţiu Gal. Cristi Ghiţă a fost golgheterul meciului, cu 10 reuşite, cel mai bun marcator al suedezilor fiind Pedersen, cu 8 goluri.

 

Minaur Baia Mare – PAOK Salonic 32-21 (17-10)

Băimărenii şi-au confirmat statutul de favoriţi, reuşind o victorie lejeră în faţa unei formaţii grece inimoase, dar cu resurse limitate. Portarul ucrainean Anton Terekhov a făcut spectacol în poarta gazdelor, contribuind decisiv la victoria cu 11 goluri diferenţă a maramureşenilor.

Antrenorul Alexandru Sabou a profitat de diferenţa de valoare şi a dat minute şi jucătorilor tineri. Căpitanul Călin Căbuţ a marcat de 9 ori, de cealaltă parte Luka Stoianovic reuşind 7 goluri.

Returul are loc peste o săptămână, în Grecia, băimărenii plecând cu prima şansă la calificarea în sferturile de finală, chiar dacă la Salonic vor fi aşteptaţi de o sală ostilă.


Nærbø Idrettslag – CSM Focşani 39-26 (20-13)

Tragerea la sorţi le-a hărăzit moldovenilor un adversar dificil, norvegienii de la Nærbø Idrettslag făcând instrucţie cu focşănenii. Aceştia nu au reuşit să facă faţă în apărare unei echipe solide, care are în lot, cu o excepţie, numai jucători norvegieni.

Moldovenii au încasat 20, repsectiv 19 goluri, în cele două reprize, urmând să joace returul începând de la un minus 12 aproape imposibil de remontat.

Hrimciuc şi Mănescu au marcat câte 4 goluri pentru CSM Focşani, în timp ce la învingători, golgheter a fost Lode, cu 8 goluri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici