VIDEO Mark Selby a câştigat Campionatul Mondial de Snooker, după o finală intensă cu Shaun Murphy. Momentul care a decis finala

  • Campionatul Mondial de Snooker are un nou campion după o finală în care s-au înfruntat Mark Selby şi Shaun Murphy.
  • Mark Selby este pentru a 4-a oară campion mondial, după ce s-a impus cu 18-15
  • Evenimentul s-a deşfăşuarat la Teatrul Crucible, din Sheffield, cu spectatori.
990 afișări
Imaginea articolului VIDEO Mark Selby a câştigat Campionatul Mondial de Snooker, după o finală intensă cu Shaun Murphy. Momentul care a decis finala

Mark Selby a câştigat Campionatul Mondial de Snooker după o finală cu Shaun Murphy. VIDEO: Momentul care a decis finala

După primele două sesiuni de duminică, Mark Selby conducea cu 10-7, după ce Murphy a fost permanent în avantaj, până la 6-7, când Selby, de 3 ori campion la Crucible, a revenit cu break-uri de 85, 67, 86 şi 90, câştigând 4 jocuri la rând. În sesiunile de luni Selby şi-a păstrat avantajul şi în final s-a impus cu 18-15.

După câştigarea titlului Selby a ajuns la 4 trofee în total, ceea ce îl aduce pe locul 4 într-un clasament condus de Steven Hendry, cu 7 titluri, urmat de Ronnie O'Sullivan şi Steve Davis, ambii cu câte 6.

Câştigătorul finalei a fost recompensat cu 500.000 de lire sterline, în timp ce finalistul a primit 200.000.

VIDEO Momentul decisiv al finalei

Sursa: Eurosport

Evenimentul a fost folosit ca parte a unei scheme pilot a guvernului britanic prin care se permite din nou spectatorilor să revină în sălile de sport şi de spectacol după relaxarea regulilor Covid.

Spre deosebire de atmosfera suprarealistă de la Campionatul Mondial din 2020, când tribunele au fost goale, ambii jucători au fost întâmpinaţi duminică, în prima zi a finalei, de ovaţii de amploare, când au intrat în sală.

Stephen Hendry, de 7 ori campion la Crucible, a declarat pentru BBC Sports, referindu-se la atmosfera finalei din acest an: "Mă trec fiori şi nici măcar nu joc. Ne-am tot întrebat dacă acest lucru se va mai întâmpla vreodată. Este incredibil de văzut.”

"Tensiunea care este pusă de mulţime este ceva ce ne-a lipsit tuturor. Fiecare sport a ratat-o, dar aici, la Crucible, este ceva special.", a mai adăugat legendarul jucător.

Finala a fost programată iniţial să găzduiască 980 de persoane, aproape de capacitatea maximă a sălii, însă duminică, în prima zi a finalei, au fost prezenţi doar aproximativ 600 de fani la ambele sesiuni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici