Visul unui titlu continental prinde contur. 3 din 3 pentru fraţii Maior în Campionatul European de Raliuri

Fraţii Norbert Maior şi Francesca Maior au obţinut al treilea podium consecutiv la juniori în Campionatul European de Raliuri şi s-au apropiat la numai 9 puncte de prima poziţie în clasamentul general la jumătatea sezonului.

105 afișări
Imaginea articolului Visul unui titlu continental prinde contur. 3 din 3 pentru fraţii Maior în Campionatul European de Raliuri

Visul unui titlu continental prinde contur. 3 din 3 pentru fraţii Maior în Campionatul European de Raliuri

Echipajul tricolor a avut un parcurs excelent în Raliul Scandinaviei, care a avut loc în acest weekend, pe macadam, în Suedia. Pe un Peugeot 208 Rally4, Norbert Maior a fost de 7 ori pe podium în cele 16 probe speciale, iar la final a fost al treilea. Cu un timp de 1:40:44.8, braşoveanul a fost la numai 18 secunde de locul 2 după cei peste 180 de kilometri parcurşi.

Singurii care l-au depăşit în topul juniorilor pe Maior la finalul raliului au fost suedezii Isak Reiersen şi Patrik Hallberg, în timp ce liderul la zi al campionatului, norvegianul Ola Nore Jr, a fost doar al şaselea. Un alt rival al românului în lupta pentru titlu, suedezul Victor Hansen, cu care era la egalitate înaintea acestei etape, a fost doar al optulea.

După Raliul Scandinaviei, Norbert Maior rămâne pe locul 2, cu 66 de puncte, dar se află la numai 9 în urma lui Ola Nore jr, în timp e următoarele două poziţii sunt ocupate de Hansen (56p) şi italianul Robert Dapra (51p). Un alt pretendent, Max McRae, nepotul legendarului Colin McRae, a încheiat doar pe 11 în Suedia, astfel că pare ieşit din lupta pentru titlu.

„Trăim un vis în acest moment. Pentru noi este absolut senzaţional să menţinem acest parcurs şi să fim atât de aproape de primul loc după trei etape. Eforturile făcute de parteneri şi de fani pentru a fi aici au fost cruciale. Fără ei, nu am fi reuşit această performanţă. Deja ne concentrăm pe următoarele provocări. Sperăm să avem buget să încheiem sezonul cu bine”, a spus Norbert Maior imediat după încheierea raliului.

Următoarea etapă din Campionatul European de Raliuri va avea loc în perioada 28-30 iulie în Italia, Rally di Roma Capitale 2023, dar până atunci, cei doi fraţi legitimaţi la Napoca Rally Academy vor concura săptămâna viitoare în competiţia internă, tot pe macadam, la Raliul Sibiului, acolo unde sunt marea surpriză a startului de sezon, fiind liderii surpriză ai competiţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici