Viswanathan Anand, campion mondial la şah, a sosit în România

Campionul mondial la şah, indianul Viswanathan Anand, a sosit, vineri, în România, el urmând să susţină sâmbătă un simultan în compania a 20 de personalităţi politice şi culturale, fiind aşteptat pe Aerportul Henri Coandă de Marea Maestră Internaţională Elisabeta Polihroniade.

57 afișări
Imaginea articolului Viswanathan Anand, campion mondial la şah, a sosit în România

Viswanathan Anand, campion mondial la şah, a sosit în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Viswanathan Anand, 40 de ani, a sosit în România, cu o cursă de Frankfurt, împreună cu soţia sa Aruna.

Sâmbătă, începând cu ora 15.00, el va susţine simultanul în sala I.C. Brătianu din cadrul Palatului Parlamentului.

Anand a fost campion mondial versiunea FIDE între 2000 şi 2002, într-un moment când titlul mondial a fost împărţit. El a devenit campion mondial indiscutabil în 2007, iar în 2008 şi-a apărat titlul împotriva rusului Vladimir Kramnik. Cu această victorie, el a devenit primul jucător din istorie care a câştigat Campionatul Mondial în trei formate diferite: knockout, turneu şi meciuri. El îşi va apăra titlul, în 2010, împotriva bulgarului Veselin Topalov.

Anand este unul dintre cei cinci jucători din istoria şahului care a depăşit pragul celor 2.800 puncte pe lista rating FIDE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici