Vlădoiu despre retragerea lui Ştefan Radu: Nu ştiu ce caută astfel de jucători la naţională

Fostul internaţional Ion Vlădoiu a criticat dur intenţia fundaşului Ştefan Radu de a se retrage de la echipa naţională, întrebându-se de ce sunt convocaţi astfel de fotbalişti, dacă nu vor să joace.

342 afișări
Imaginea articolului Vlădoiu despre retragerea lui Ştefan Radu: Nu ştiu ce caută astfel de jucători la naţională

Vlădoiu despre retragerea lui Ştefan Radu: Nu ştiu ce caută astfel de jucători la naţională (Imagine: Darius Mitrache / MediafaxFoto)

"Mda, nu ştiu ce vrea Ştefan Radu. Pentru mine nu e şocant. Fiecare face ce vrea la echipa naţională în ultimul timp. Eu nu ştiu ce caută asemenea jucători la echipa naţională, de ce mai sunt convocaţi dacă nu vor să joace", a declarat Vlădoiu.

Fostul impresar Ioan Becali a anunţat, marţi, că în proporţie de peste 90 la sută fundaşul echipei Lazio Roma, Ştefan Radu, va trimite o scrisoare către FRF prin care va anunţa că renunţă la prima reprezentativă. "Am discutat cu Radu Ştefan în Olanda. S-a prezentat la echipa naţională forţat de fratele meu şi o ştie şi domnul Piţurcă. Mi-a spus că nu e locul lui la echipa naţională, se simte stingher... Mi-a spus mie acolo! I-am explicat lui Piţurcă ce a zis, că nu vrea să mai vină la echipa naţională, are soţia gravidă, se simte bine la Lazio, are încă patru ani de contract şi vrea să fie «boss» acolo la el. Se simte foarte stingher la echipa naţională. În proporţie de 90 şi ceva la sută, va face o hârtie pentru a renunţa, aşa cum a renunţat şi Chivu", a spus Becali.

Vlădoiu consideră că România are mari şanse să prindă barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014. "Mai mult nu se putea, la cum am jucat. Am avut o dublă mai proastă. Dar şansele rămân aceleaşi. Totul se joacă aici. Acasă vom vedea cu Ungaria şi Turcia, tot acolo vom ajunge, pe locul 2. Nu băteam Olanda sub nicio formă. Eu am încredere în naţională, în Piţurcă. Sunt ferm convins că altfel se va pregăti pentru această dublă. Eu sper să ieşim cu 6 puncte şi să câştigăm toate meciurile până la sfârşit", a mai spus fostul atacant, care ocupă acum funcţia de preşedinte al Fan Clubului echipei naţionale.

Directorul Centrul de copii şi juniori din cadrul FRF, Miodrag Belodedici, a criticat declaraţia atacantului Adrian Mutu, care a spus despre selecţioner că ar fi fost neprofesionist: "Profesionist, neprofesionist, nu avem voie să ne supărăm pe antrenor. El e şeful! Sunt copii care vin din urmă, vor să intre. Trebuie să le facem loc. Avem nevoie de Mutu, este un jucător cu experienţă".

Atacantul Adrian Mutu a declarat, miercuri, că selecţionerul Victor Piţurcă nu a fost profesionist în conferinţa de presă când a spus despre el că nu mai are reflexe şi a precizat că aceste declaraţii l-au deranjat. "Nu pot să spun că m-a umilit. Dar domnul Piţurcă a spus că n-am fost profesionist când am făcut acele declaraţii că nu mi-a spus de ce nu m-a băgat în teren cu Olanda, dar eu spun că am fost foarte profesionist. Cred că dânsul nu a fost profesionist la conferinţa de presă vorbind doar de un anumit jucător şi nu de echipă, vorbind de mine. Şi spunând că nu mai am reflexe şi aşa mai departe. Asta nu e profesionist să spui. Pe mine m-a deranjat şi nu cred că sunt declaraţii profesioniste", a spus Mutu.

Belodedici consideră că era normal ca naţionala României să piarda mecurile cu Olanda. "Şanse la calificare încă avem. Şi foarte bune. Nu ştiu de ce se comentează atât şi se vorbeşte atât. Am pierdut 2 meciuri cu Olanda, nu? Este normal să pierdem în faţa Olandei. Toată lumea ştie, trebuie câştigat meciul cu Ungaria", a mai spus Belodedici.

Foştii internaţionali Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu cu Constantin Schumacher au participat, joi, la sala de sport a Academiei de Studii Economice, la un meci împotriva unei echipe formate din profesori.

Echipa naţională a României a remizat la Budapesta, cu Ungaria, scor 2-2 şi a fost învinsă, pe Amsterdam ArenA, cu scorul de 4-0, de reprezentativa Olandei, în două partide din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici