Voina: Cel mai important este că nu avem accidentări

Antrenorul echipei naţionale de handbal feminin a României, Radu Voina, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că după Cupa Mobelringen, unde tricolorele au obţinut două înfrângeri şi o victorie, cel mai important este că nu sunt accidentări în lot.

12 afișări
Imaginea articolului Voina: Cel mai important este că nu avem accidentări

Voina: Cel mai important este că nu avem accidentări (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Cred că după acest ultim test internaţional înaintea Campionatului Mondial trebuie să reţinem partea bună a lucrurilor. Am avut trei meciuri puternice, cu Rusia, Norvegia şi Croaţia. Cu Rusia este de apreciat că am reuşit să revenim de la minus nouă goluri, chiar dacă nu am învins, iar cu Norvegia este pozitiv faptul că am confirmat un joc omogen, chiar dacă nu am obţinut victoria. Au fost şi momente grele în evoluţiile noastre, culmea că la ultimul meci, cu Croaţia, pe care l-am câştigat. Şi-a spus cuvântul oboseala, angajamentul cu care s-a jucat, dar pentru mine cel mai important este că nu am avut accidentări înaintea plecării la Campionatul Mondial", a spus Voina.

Tricolorele au pierdut primele două partide la turneul nordic, cu campioana mondială Rusia, scor 31-33, şi cu campioana olimpică Norvegia, scor 31-34, ultima câştigând competiţia, după ce a dispus duminică seara de Rusia, scor 27-21. România a câştigat un singur meci, cu Croaţia, scor 28-26.

Naţionala tricoloră va ajunge la Bucureşti la ora 16.00, de unde va pleca direct la Râmnicu Vâlcea, acolo unde se vor juca ultimele două partide amicale, cu lotul B al României (marţi şi miercuri). "Fetele vor primi liber de miercuri de la prânz, până vineri seara, iar sâmbătă e programată plecarea spre China, la Mondiale", a explicat tehnicianul reprezentativei.

Programul meciurilor echipei naţionale a României, în grupa preliminară C la Campionatul Mondial, este următorul:

Sâmbătă, 5 decembrie, ora 11.15 (ora României): România - Chile

Duminică, 6 decembrie, ora 15.15: Japonia - România

Luni, 7 decembrie, ora 15.15: România - Ungaria

Miercuri, 9 decembrie, ora 15.15: România - Tunisia

Joi, 10 decembrie, ora 13.15: România - Norvegia.

Delegaţia României va pleca spre China în 28 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici