Vor juca Lionel Messi şi Luka Modric în semifinala Argentina - Croaţia?

Argentina va avea şansa de a-şi rezerva un loc în finala Cupei Mondiale din 2022 atunci când va întâlni marţi seară vicecampioana din 2018, Croaţia. Va fi, totodată, şi ultima şansă a lui Luka Modric de a obţine gloria la Cupa Mondială.

226 afișări
Imaginea articolului Vor juca Lionel Messi şi Luka Modric în semifinala Argentina - Croaţia?

Vor juca Lionel Messi şi Luka Modric în semifinala Argentina - Croaţia?

Cheia eforturilor argentinienilor va fi, fără îndoială, Lionel Messi. Atacantul de la Paris Saint-Germain joacă probabil şi el la ultima sa Cupă Mondială şi e determinat să câştige această competiţie pentru a-şi consolida locul în istoria fotbalului argentinian alături de Diego Maradona.

Messi a jucat fiecare minut de la Cupa Mondială de până acum şi este de aşteptat să fie din nou titular în echipa lui Lionel Scaloni când va întâlni Croaţia.

Scurte temeri au fost stârnite atunci când Messi nu a fost văzut la şedinţa de antrenament a echipei Argentinei în urma victoriei epuizante la penalty-uri împotriva Olandei în sferturile de finală. Însă emoţiile au fost nejustificate, deoarece singurul motiv al absenţei sale a fost datorat procedurilor de recuperare a condiţiei fizice a jucătorului de 35 de ani.

Ca şi în situaţia de la începutul turneului, Messi a fost readus rapid la antrenament după ce medicii argentinieni s-au asigurat că nu riscă să se accidenteze.

La antrenament s-a alăturat şi veteranul Angel Di Maria, care s-a luptat cu condiţia sa fizică în acest turneu şi a jucat doar opt minute spre finalul meciului cu Olanda.

De cealaltă parte, Luka Modric a ratat doar câteva minute în Qatar, dar se îndreaptă spre meciul de marţi după ce a jucat peste 90 de minute în fiecare dintre ultimele două partide, mergând chiar până la 120 de minute în victoria la penalty-uri împotriva Braziliei în runda precedentă.

După ce s-a recuperat fizic cu ajutorul staff-ului medical, Modric este din nou titular în meciul dintre Croaţia şi Argentina.

Conducătorul de joc de la Real Madrid s-a antrenat în mod normal cu coechipierii săi şi este de aşteptat să se alinieze alături de Mateo Kovacic şi Marcelo Brozovic.

În pregătirea meciului, Modric i-a avertizat pe Lionel Messi şi pe Argentina că se vor confrunta cu o echipă a Croaţiei care împărtăşeşte acelaşi ADN "never say-die" ca şi Real Madrid.

El a declarat pentru Television Espanola: "S-ar putea spune că avem acelaşi ADN ca Real Madrid, pentru că mergem mereu până la capăt şi nu renunţăm niciodată.

"Vreau să mai joc o semifinală împotriva unei echipe mari, asta îmi doresc, nu doar împotriva unui jucător.

"Bineînţeles, Leo [Messi] este foarte mare, este cel mai bun jucător al lor şi vom avea multe dificultăţi în a-l opri, dar suntem pregătiţi şi vom da tot ce avem mai bun.

"Sper că va fi suficient pentru a fi în finală".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici