Welington, insultat de fanii rapidişti: Este un moment greu pentru mine, nu sunt maimuţă. Şumudică: Welington a plâns la vestiare

Atacantul echipei Concordia Chiajna, Welington, a declarat, vineri seară, după ce a fost insultat de fanii rapidişti, că este un moment greu pentru el şi a precizat că nu este "maimuţă". Antrenorul echipei Concordia Chiajna, Marius Şumudică, a declarat, vineri seară, că atacantul Welington a plâns la vestiare după incident, în timp ce tehnicianul echipei Rapid Bucureşti, Marian Rada, a precizat că acesta trebuia să plângă că nu a dat gol.

167 afișări
Imaginea articolului Welington, insultat de fanii rapidişti: Este un moment greu pentru mine, nu sunt maimuţă. Şumudică: Welington a plâns la vestiare

Welington, insultat de fanii rapidişti: Este un moment greu pentru mine, nu sunt maimuţă. Şumudică: Welington a plâns la vestiare (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Am fost afectat pentru că soţia şi copilul meu au fost în tribună. Este incredibil ce s-a întâmplat. Am vrut să ies de pe teren. Eu nu sunt maimuţă. Am fost şi am vorbit cu arbitrul (n.r. - Marian Balaci), iar el mi-a dat cartonaş galben. Am venit în România şi am respectat pe toată lumea, dar eu nu sunt respectat. Ce am simţit astăzi este o senzaţie incredibilă. Nu poţi să te concentrezi sută la sută când ţi se strigă că eşti maimuţă. Astăzi este un moment greu, dar în viaţă trebuie să înveţi mereu", a spus Welington la Look TV.

Atacantul Concordiei consideră că cei care au făcut acest gest sunt "nişte idioţi": "Sunt nişte maimuţe. E prima dată când mi se întâmplă asta în România şi sper să nu se mai repete niciodată. La sfârşitul meciului, copilul m-a întrebat de ce a aruncat cineva cu banana în mine. Cei care au făcut asta sunt nişte idioţi. Sper ca Federaţia să facă ceva în privinţa asta".

Echipa Rapid Bucureşti a terminat la egalitate, vineri, în deplasare, scor 0-0, cu formaţia Concordia Chiajna, într-un meci din etapa a X-a a Ligii I, care a însemnat revenirea pe banca tehnică a giuleştenilor a lui Marian Rada.

La finalul partidei, suporterii giuleşteni au aruncat o coajă de banană în direcţia atacantului Concordiei Chiajna, Welington. Acesta a luat coaja de banană şi i-a înmânat-o observatorului întâlnirii. Welington a reclamat şi în timpul meciului că fanii rapidişti au avut scandări cu tentă rasistă la adresa sa.

Marius Şumudică după incidentul cu banana: Welington a plâns la vestiare

Antrenorul echipei Concordia Chiajna, Marius Şumudică, a declarat, vineri seară, după remiza din meciul cu Rapid Bucureşti, scor 0-0, că atacantul Welington a plâns la vestiare după ce fanii giuleşteni au aruncat înspre el cu o coajă de banană.

"Nu am văzut ce s-a întâmplat, l-am găsit pe Welington plângând în cabină. Nu cred că cel care a aruncat este suporter rapidist, deoarece eu îi cunosc iar acest gest este unul reprobabil. Welington este şi aşa un jucător sensibil cu familia, iar în tribună au fost soţia şi copilul lui. Eu nu am ce măsuri să iau, pentru că nu sunt gardian. Ce să fac, să stau la poartă să nu intre cineva cu banane pe stadion?", a spus Şumudică.

Tehnicianul Concordiei consideră că rezultatul de egalitate este un semieşec pentru formaţia sa: "A fost un joc în care Rapidul s-a apărat pentru că aveau nevoie de un rezultat pozitiv după patru înfrângeri. Pentru noi este un semieşec, am pierdut două puncte ţinând cont de bara lui Maftei şi de ocazia lui Welington pe care a scos-o Drăghia. Mă bucură doar că este al treilea meci fără înfrângere".

Marian Rada: Welington trebuia să plângă că nu a dat gol, poate juca teatru

Antrenorul echipei Rapid Bucureşti, Marian Rada, a declarat, vineri seară, după remiza din meciul cu formaţia Concordia Chiajna, scor 0-0, că poate atacantul Welington juca teatru când a plâns la vestiare şi a precizat că acesta trebuia să plângă că nu a dat gol.

"Acum nu vrea şi 3-0 cumva la masa verde? Pe stadion sunt camere de luat de vederi, cel care a aruncat banana poate fi identificat şi sancţionat. Ne-am săturat ca după fiecare meci să îmbogăţim Liga (n.r. - prin penalităţile sportive achitate în urma incidentelor suporterilor). A plâns Welington în vestiar? Să ştiţi că se poate juca şi teatru. Astea sunt exagerări. Poate trebuia să plângă că nu a dat gol. Facem atâta caz că plânge Welington. Poate a mâncat cineva o banană în tribună şi i-a căzut pe teren. De unde ştim noi că a aruncat spre el şi că era suporter rapidist", a spus Rada.

Tehnicianul rapidist consideră că rezultatul de galitate este echitabil: "După cum s-a desfăşurat meciul, rezultatul este echitabil deşi eu sunt nemulţumit deoarece am pregătit meciul pentru a câştiga. A fost o rivalitate cu Chiajna, nu o rivalitate între mine şi Marius Şumudică".

Marian Rada a afirmat că jucătorii ar fi evoluat la fel şi dacă nu ar fi primit astăzi un salariu restant. "Chiar dacă nu le intra astăzi un salariu, sunt convins că jucătorii ar fi evoluat la fel. Şi aşa un salariu înseamnă o picătură în ocean pentru majoritatea dintre ei care au restanţe de şapte, opt sau nouă luni", a precizat Rada.

Atacantul Andrei Ciolacu a declarat că speră ca acţionarul majoritar Valerii Moraru să achite restanţele salariale. "Nu ar fi fost nicio problemă dacă nu am fi încasat un salariu sau jumătate de salariu cum s-a întamplat la unii jucători, noi am fi jucat la fel. Sper ca după ce s-a întâmplat cu doamna Andronache lucrurile să se rezolve. Domnul Moraru a spus de mai multe ori că doamna Andronache era un impediment în a investi. Cred că acum poate să vină şi să achite restanţele, pentru că în continuare sunt probleme cu banii iar noi aşteptăm rezolvarea lor", a spus Ciolacu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici