World Peace Award, decernat fostului fotbalist italian Roberto Baggio

World Peace Award, decernat în fiecare an de laureaţii premiului Nobel pentru pace, i-a fost atribuit, marţi, fostului fotbalist italian Roberto Baggio, care a declarat că o astfel de distincţie îl bucură mai mult decât "Balonul de Aur".

61 afișări
Imaginea articolului World Peace Award, decernat fostului fotbalist italian Roberto Baggio

World Peace Award, decernat fostului fotbalist italian Roberto Baggio (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este mai bine decât Balonul de Aur (n.r. - primit de Baggio în 1993). Comparativ cu o astfel de recompensă, toate celelalte succese personale şi profesionale devin ridicole", a declarat Baggio pentru agenţia de presă Ansa.

Premiul îi va fi înmânat lui Baggio vineri, la Hiroshima (Japonia). Fostul fotbalist, convertit la budism, a fost recompensat pentru angajamentul său umanitar, în special în Birmania. Ambasador al FAO (Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură) din 2002, Roberto Baggio a militat pentru eliberarea disidentei Aung San Suu Kyi, laureată a premiului Nobel pentru pace.

Roberto Baggio şi-a încheiat cariera de jucător în 2004, după ce a evoluat la echipe precum Fiorentina, Juventus, AC Milan şi Inter Milano şi după ce a participat la trei ediţii ale Cupei Mondiale.

În 2009, World Peace Award a fost atribuit cântăreţei britanice Annie Lennox, pentru participarea acesteia la lupta împotriva SIDA în Africa de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici