Zamfir: FRF se răzbună pe noi pentru că Rapid a atacat decizia TAS la Tribunalul federal elveţian

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, susţine că sancţiunea primită din partea Comisiei de Disciplină reprezintă o răzbunare a Federaţiei Române de Fotbal după ce gruparea giuleşteană a atacat la Tribunalul federal elveţian decizia TAS prin care a fost retrogradată în Liga a II-a.

309 afișări
Imaginea articolului Zamfir: FRF se răzbună pe noi pentru că Rapid a atacat decizia TAS la Tribunalul federal elveţian

Zamfir: FRF se răzbună pe noi pentru că Rapid a atacat decizia TAS la Tribunalul federal elveţian (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Pentru noi lucrurile sunt foarte clare. Se derulează un proces pe care Rapid îl va câştiga, iar Federaţia Română de Fotbal va trebui să plătească pentru tot răul făcut nouă. Decizia aberantă reprezintă de fapt o răzbunare şi o pedeapsă cu tentă de avertisment pentru demersurile noastre. Anunţăm FRF că nu ne vom opri, indiferent de ameninţările pe care le primim permanent şi de exemplele pe care le tot dau pe pielea noastră!", a declarat, joi, Zamfir, pentru site-ul oficial al FC Rapid.

Conducerea clubului se arată indignată de măsura luată de către FRF de suspendare a Stadionului Giuleşti pentru partida cu Unirea Tărlungeni şi de aplicare a unei amenzi de 37.500 de lei şi consideră că sancţiunea este "o vendetta" deoarece procesul intentat în Elveţia "poate zgudui din temelii forul care conduce fotbalul românesc după bunul plac".

De asemenea, directorul de imagine al FC Rapid, Lucian Ionescu, a afirmat că gruparea giuleşteană a fost transformată într-un "cobai" pe care FRF experimentează sancţiuni. "Este aberant şi ilogic! Suntem pedepsiţi stupid pentru aşa-zise incidente provocate de suporterii noştri la Buzău. Chiar şi logica unei pedepse abuzive presupunea să jucăm acasă, fără spectatori, nicidecum pe o altă arenă, dar cu public. Ne întrebăm şi care a fost modalitatea în care calculele FRF au dus la o amendă cifrată fix la 37.500 de lei? Cei care conducem destinele Rapidului am fost cuminţi, mult prea cuminţi, motiv pentru care conducătorii unui fotbal românesc vai de capul lui ne-au transformat într-un cobai pe care se experimentează permanent pedepse şi amenzi", a menţionat Ionescu.

Gruparea giuleşteană s-a adresat Tribunalului Federal elveţian pentru a constesta decizia TAS din 2 august prin care Federaţia Română de Fotbal a fost obligată să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanţa de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA.

Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele de atunci al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât, la propunerea lui Dumitru Costin, reprezentantul AFAN, disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

Concordia s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, contestând totodată dreptul echipei giuleştene de a juca în primul eşalon, în condiţiile în care nu are licenţă.

Ilfovenii au jucat, totuşi, meciul de baraj, pierdut cu scorul de 1-2 după prelungiri, la 13 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici