Analiză: Aproape o jumătate de milion de oameni au murit în dezastre naturale legate de evenimente meteorologice extreme în ultimii 20 de ani

  • Aproape o jumătate de milion de oameni au murit în dezastre naturale legate de evenimente meteorologice extreme în ultimii 20 de ani, potrivit unei noi evaluări a ameninţării directe pe care o prezintă schimbările climatice.
  • Povara mortalităţii catastrofelor legate de climă, cum ar fi furtuni, inundaţii şi valuri de căldură, este suportată în mod covârşitor de ţările în curs de dezvoltare.
284 afișări
Imaginea articolului Analiză: Aproape o jumătate de milion de oameni au murit în dezastre naturale legate de evenimente meteorologice extreme în ultimii 20 de ani

Analiză: Aproape o jumătate de milion de oameni au murit în dezastre naturale legate de evenimente meteorologice extreme în ultimii 20 de ani

La începutul Summitului privind adaptarea la climă, grupul de reflecţie Germanwatch a calculat că aceste dezastre au costat economia globală 2,56 trilioane de dolari în acest secol.

O analiză a peste 11.000 de evenimente meteorologice extreme a arătat aproape 480.000 de persoane au murit din 2000, Puerto Rico, Myanmar şi Haiti fiind cele mai afectate ţări.

Conform acordului climatic de la Paris din 2015, naţiunile mai bogate ar trebui să ofere 100 de miliarde de dolari în fiecare an pentru a ajuta statele mai sărace să atenueze creşterile de temperatură şi să se adapteze la schimbările climatice.

Opt din primele zece ţări cele mai afectate au venituri medii mici sau foarte mici pe cap de locuitor.

„Ţările mai sărace sunt cele mai afectate, deoarece sunt mai vulnerabile la efectele dăunătoare ale unui pericol şi au o capacitate de răspunde la provocări mai mică”, a spus co-autorul Vera Keunzel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici