- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (22.04.2009, 16:12)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Carnea prăjită în exces creşte riscul de cancer pancreatic
Consumul regulat de carne prăjită în exces, aproape arsă, creşte cu aproape 60% riscul de declanşare a cancerului pancreatic, potrivit unui studiu american prezentat la conferinţa anuală a American Association for Cancer Research, în Denver.
279 afișări
Carnea prăjită în exces creşte riscul de cancer pancreatic (Imagine: Mediafax Foto)
Kristin Anderson, cercetător la Universitatea din Minnesota, principalul autor al acestui studiu, a declarat că "reducerea temperaturii pentru frigerea sau prăjirea cărnii, pentru a se evita arderea acesteia, ar putea fi o bună modalitate de a reduce riscul de apariţie a cancerului pancreatic".
Substanţele cancerigene se formează în timpul preparării cărnii (în special al celei roşii) la temperaturi foarte mari. În schimb, dacă se alege o temperatură mai scăzută de preparare a cărnii, substanţele cancerigene nu se mai formează.
ULTIMELE ȘTIRI
-
NYT: Hamas plănuia să construiască o bază secretă în Turcia, de unde să lovească Israelul
-
Corvinul Hunedoara câştigă Cupa României. Formaţia din Liga 2 ar putea juca în Europa League
-
Netanyahu: Vom face ceea ce trebuie să facem în Rafah
-
Ministrul slovac al Apărării: starea premierului este „extraordinar de gravă”
La studiu au participat 62.581 persoane, care aveau o stare bună a sănătăţii la începutul acestei cercetări şi care au oferit specialiştilor informaţii despre obiceiurile lor alimentare.
În cei nouă ani de monitorizare, specialiştii au identificat 208 cazuri de cancer pancreatic.
Studiul a demonstrat că voluntarii care preferau fripturile foarte bine prăjite se confruntau cu un risc cu 60% mai mare de a dezvolta cancer pancreatic, comparativ cu voluntarii care preferau să consume carne mai puţin arsă sau care nu consumau deloc acest aliment.
Medicii recomandă persoanelor care consumă carne friptă sau prăjită să micşoreze temperatura de preparare şi să înlăture părţile arse ale fripturilor.
Compuşii care devin cancerigeni la temperaturi înalte pot fi parţial eliminaţi prin încălzirea cărnii în cuptorul cu microunde timp de câteva minute, pentru eliminarea lichidelor, înainte de prăjire, au explicat autorii acestui studiu.
Citește pe alephnews.ro: Trump acceptă provocarea lui Biden. Cei doi vor participa la două dezbateri prezidențiale înainte de alegeri
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Europa are șansa de a se reface ca o altă Americă din punct de vedere al structurii instituționale, al guvernanței
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de angajaţi sunt concediaţi
Urmează o nouă furtună financiară: Legendarul Warren Buffett deja şi-a pus deoparte aproape 200 de mld. de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A primit 23 de ani de pușcărie pentru crimă și porecla „Călăul de pe baltă”, soția i-a luat averea și acum a ajuns să discute cu extratereștrii
PROSPORT.RO
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat 💣
CANCAN.RO
Mesajul CINIC postat de adolescentul suspectat de crima din Parcul Crângași, cu puțin timp înainte de atac / Cine e Francis „Beleaua”
GANDUL.RO
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o CONCUBINĂ și un COPIL
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe