Ce efecte are încălţămintea nepotrivită asupra sănătăţii?

Încălţămintea modernă, precum balerinii sau cizmele Ugg (cele fără toc), cauzează disconfort pe termen lung, caracterizat prin dureri ale tălpilor, genunchilor sau spatelui, avertizează medicii britanici în ediţia on-line a cotidianului Daily Mail, citat de "Gândul".

54 afișări
Imaginea articolului Ce efecte are încălţămintea nepotrivită asupra sănătăţii?

Ce efecte are încălţămintea nepotrivită asupra sănătăţii? (Imagine: Gândul)

Specialiştii explică acest lucru prin faptul că majoritatea modelelor de încălţăminte moderne au toc foarte mic sau deloc, iar talpa lor este adesea din cauciuc. "Încălţămintea modernă este dezastruoasă. Adolescentele poartă pantofi moderni care nu le sprijină şi nu le protejează suficient picioarele.

Astfel, tinerii sunt deosebit de vulnerabili în faţa încălţărilor moderne, deoarece oasele piciorului continuă să crească în această perioadă a adolescenţei, fiind încă moi şi vulnerabile.

Cite;te mai multe despre pericolele pentru sănătate pe care la implică încălţămintea nepotrivită pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici