Cea mai mare PIATRĂ PREŢIOASĂ, expusă la Washington. Are 35 de centimetri şi 2 kilograme - VIDEO, FOTO

Cel mai mare acvamarin din lume se va alătura, începând de joi, colecţiei permanente a Muzeului de Istorie Naturală din Washington, alături de Hope, celebrul "diamant albastru" din coroana Franţei.

3014 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare PIATRĂ PREŢIOASĂ, expusă la Washington. Are 35 de centimetri şi 2 kilograme - VIDEO, FOTO

Cel mai mare acvamarin din lume, expus la Washington

Această nestemată de 10.363 de carate, denumită "Dom Pedro", după numele a doi împăraţi brazilieni (Pedro I şi Pedro al II-lea), a fost extrasă dintr-o mină braziliană în anii 1980, apoi tăiată în forma unui obelisc de 35 de centimetri de către celebrul bijutier german Bernd Munsteiner. Această piatră preţioasă are o greutate de două kilograme.

"Claritatea pietrei, culoarea ei rafinată albastru-verzui şi mărimea ei deosebită fac din această nestemată o piatră preţioasă excepţională", se afirmă într-un comunicat emis de muzeul american.

Colecţia de pietre preţioase şi de minerale a Muzeului de Istorie Naturală din Washington, care face parte din Smithsonian Institution, este una dintre cele mai bogate din lume. Ea include printre cele mai renumite exponate ale sale celebrul diamant Hope, care a aparţinut coroanei Franţei, dar şi două diamante montate într-o pereche de cercei pentru regina Marie-Antoinette.

VEZI VIDEO CU CEL MAI MARE ACVAMARIN DIN LUME

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici