Cele mai grele teste de logică din lume: Patru puzzle-uri care te pun la încercare - FOTO

Creatorul unui site de jocuri de logică a făcut lista celor mai dificile astfel de teste pe care le-a întâlnit până acum, avertizând că toate îi vor testa "până la limita absolută" pe cei care încearcă să le rezolve şi îi vor ţine ocupaţi "ore, dacă nu zile întregi".

Cele mai grele teste de logică din lume: Patru puzzle-uri care te pun la încercare - FOTO (Imagine: Shutterstock)

 • Cel mai greu Sudoku din lume

Sudoku este considerat cel mai jucat şi mai analizat puzzle din lume. În 2012, matematicianul finlandez Arto Inkala a susţinut că a reuşit să creeze "cel mai greu Sudoku din lume".

În contextul în care jocurile Sudoku sunt clasificate de la una la cinci stele, proporţional cu gradul de dificultate, acesta "ar primi 11", potrivit cotidianului britanic The Telegraph. Mai multe informaţii despre puzzle-urile create de Inkala se găsesc chiar pe site-ul matematicianului.

 • Cel mai greu Killer Sudoku din lume

Killer Sudoku este foarte asemănăr cu un Sudoku simplu, doar că indiciile apar sub forma unor grupări de celule, însoţite de suma numerelor din celulele respective. Acesta este cel mai greu joc Killer Sudoku dintre cele publicate şi rezolvate pe site-ul Calcudoku.org şi poate fi soluţionat aici.

 • Cea mai grea problemă Bongard

Acest tip de puzzle a apărut pentru prima dată într-o carte scrisă de savantul rus Mikail Moiseevici Bongard în 1967. A devenit mai cunoscut după ce profesorul american de ştiinţe cognitive Douglas Hofstadter le-a menţionat într-o carte a sa. Pentru a rezolva puzzle-ul acesta, trebuie să găseşti o regulă la care să se conformeze cele şase tipare din partea stângă şi care să nu se aplice la cele din partea dreaptă.

 • Cel mai greu puzzle Calcudoku

Inventat de profesorul japonez de matematică Tetsuya Miyamoto, puzzle-ul Calcudoku seamănă cu cel Killer Sudoku, cu următoarele excepţii: (1) orice operaţie poate fi folosită pentru a obţine rezultatul unei "cuşti" (deci nu numai adunarea); (2) puzzle-ul poate avea orice dimensiune de pătrat; (3) nu se aplică regula tipică Sudoku potrivit căreia numerele de la 1 la 9 trebuie să apară în fiecare set 3x3 de celule.

Puzzle-ul de mai jos poate fi rezolvat direct aici, iar o analiză de rezolvare pas cu pas poate fi accesată aici.

 • Cel mai greu puzzle Kakuro din lume

Puzzle-urile Kakuro combină elemente de Sudoku, logică, rebus şi matematică de bază. Scopul este de a completa toate pătrăţelele goale folosind numere de la 1 la 9 astfel încât suma de pe fiecare bloc orizontal să egaleze numărul indicat în stânga, iar suma de pe fiecare bloc vertical să egaleze numărul indicat în capătul de sus. Fiecare număr poate fi folosit în acelaşi bloc o singură dată. Puzzle-ul de mai jos poate fi rezolvat direct aici.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 5 comentarii
Taguri:
puzzle ,
joc ,
logica ,
problema ,
matematica ,
rezolvare
COMENTARII
 • hercinicul 25 oct 2014

  Careul de killersudoku este greşit. Aș fi tare curios să-i văd soluția; sunt date undeva și rezolvările ??

 • Cky 15 oct 2014

  @Tudor Sergiu

  Daca nu a scris la misto si 25% din populatia tarii vorbeste/gandeste/scrie/se exprima asa, atunci are sanse Ponta sa iasa presedinte.

  De la saracie, lene, coruptie,nesimtire si foame ni se trag toate. Nici nu mai stiu care deriva din care!

 • Tudor Sergiu 15 oct 2014

  Incredibil ! Georgeta sper din tot sufletul ca ai lasat cele 2 comentarii la misto . Refuz sa cred ca asa foloseste cineva cuvintele si limba romana in general.

 • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Martorul-cheie rupe tăcerea