Consumul de carne roşie poate cauza cancer. Câtă carne avem voie să mâncăm pentru a nu ne îmbolnăvi

Experţii care studiază cancerul au emis un nou avertisment referitor la consuml de carne roşie şi procesată. Fundaţia Mondială de Cercetare a Cancerului (World Cancer Research Fund) sfătuieşte oamenii să limiteze consumul de carne roşie, cum ar fi cea de vită, porc sau miel şi să evite produsele procesate, precum şunca şi salamul.

12119 afișări
Imaginea articolului Consumul de carne roşie poate cauza cancer. Câtă carne avem voie să mâncăm pentru a nu ne îmbolnăvi

Consumul de carne roşie poate cauza cancer. Câtă carne avem voie să mâncăm pentru a nu ne îmbolnăvi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Au fost descoperite probe convingătoare conform cărora aceste tipuri de carne cresc riscul îmbolnăvirii de cancer intestinal, ceea ce înseamnă că oamenii trebuie să reducă cantitatea de astfel de carne pe care o consumă, scrie guardian.co.uk.

Fundaţia a început în 2007 o dezbatere globală şi a publicat un studiu care a identificat carnea drept un factor de risc pentru diferite forme de cancer.

Experţii recomandă limitarea consumului de carne roşie la 500 de grame pe săptămână (greutatea după preparare) - echivalentul a cinci sau şase porţii medii de friptură de vită, miel sau porc - şi evitarea cărnii procesate.

Aproximativ 36.000 de britanici se îmbolnăvesc de cancer intestinal în fiecare an, iar 16.500 mor din cauza acestei boli. Cancerul intestinal este tipul de cancer cu rata cea mai mare a mortalităţii în Marea Britanie, după cel pulmonar. Aproximativ 17.000 de îmbolnăviri (43%) ar putea fi prevenite dacă oamenii ar mânca mai puţină carne roşie şi mai multe fibre, dacă ar bea mai puţin şi ar face sport, spun cercetătorii.

Astfel, oamenii care mănâncă peste 90 de grame de carne roşie pe zi ar trebui să reducă cantitatea la 70 de grame, ceea ce înseamnă trei felii de şuncă sau doi burgeri de vită. De asemenea, se recomandă consumul de alimente ce conţin fibre, cum ar fi cereale integrale, fructe şi legume. Laptele, usturoiul şi suplimentele alimentare ce conţin calciu ar putea reduce riscul îmbolnăvirii, spun experţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici