Copil cu origini române, cel mai tânăr din Canada care intră în Mensa. Povestea lui Anthony Popa Urria

La doi ani şi nouă luni are un coeficient de inteligenţă de 154, doar cu câteva puncte mai mic decât cel estimat al lui Albert Einstein şi Stephen Hawking. Deşi mulţi copii de vârsta lui de-abia învaţă cântecele, el recită alfabetul de la cap la coadă şi invers, numără până la 1.000, aranjează planetele în sistemul solar, zilele săptămânii şi lunile anului.

Copil cu origini române, cel mai tânăr din Canada care intră în Mensa. Povestea lui Anthony Popa Urria

Vorbeşte trei limbi, engleză, spaniolă şi ceva română, poate să citească propoziţii întregi din cărţi pe care nu le-a mai văzut, îşi poate scrie numele şi multe alte cuvinte, şi poate rezolva puzzle-uri complexe din 70 de bucăţi, printre multe alte abilităţi ale lui, informează Times Colonist.

Reporterii canadieni au fost în casa familiei Popa Urria şi deşi la început Anthony părea un copil cu activităţi normale, au fost surprinşi când acesta a arătat pe un atlas capitala Madagascarului, Antananarivo.

Bunica lui, Felicia, care are grijă de el în timpul zilei, a precizat că şi-a dat seama devreme că Anthony este un copil excepţional care învaţă foarte repede. "Era foarte ager încă de când avea şase luni. Era curios, se uita peste tot", a spus Felicia, care atunci a realizat că Anthony poate identifica literele alfabetului.

"Nu vorbea încă, dar mama mea îi arăta trei cartoane şi îi spunea să aleagă litera «C» iar el arăta spre ea", a spus mama lui Anthony, care are patru diplome, incluzând un masterat în economie.

La zece luni, Anthony putea să recite deja alfabetul. La început, Laura a fost sceptică. Se întreba dacă fiul ei doar memora litere fără să înţeleagă sensul lor. În februarie, Laura l-a dus în Londra pentru a-i fi testat nivelul de nivelul de inteligenţă.

Anthony s-a întâlnit cu psihologul britanic Joan Freeman, cunoscut pentru cercetările sale privind oamenii dotaţi cu un nivel de inteligenţă superior. Acesta a fost impresionat de calităţile micuţului.

În Canada, sunt doar alţi şapte membri ai Mensa cu vârsta sub zece ani.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 1 comentarii
Taguri:
copil ,
Mensa ,
Canada ,
român
COMENTARII
  • sylla 4 mai 2012

    TRIPLU AAA+NU STIUUUU...PROSTIMEA.DA,DA,DA,DA.NUUUU..MAI TAIE DIN ELE ,DA_LE DREAACUUU..DOAMNEEE_D_ZEULEEEE PUPATI_A_S CRUCEA STEAUA SEMILUNA ROATA TAAAAA,,TOT BNR E +curtea de conturi..audit financiar.caiete de sarcini..extrase de cont.TAXAREA SI IMPOZITAREA AVERILOR imbogatitilor si praduitorilor…STATULUI…

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
RASTURNARE TOTALA de situatie in cazul mortii patronului Hexi Pharma. Care ar putea fi ADEVARATA CAUZA a decesului. ANUNTUL procurorilor