CORONAVIRUS: Câte tipuri de vaccin sunt în realitate în lucru la nivel global. Încă două au primit undă verde pentru testarea pe oameni

  • 70 de potenţiale vaccinuri anti-COVID sunt în lucru
  • 2 dintre ele au primit undă verde din partea autorităţilor chineze pentru testarea pe oameni
  • Experţii de la Oxford sunt de părere că un vaccin ar putea fi gata cel mai repede în toamna acestui an
1855 afișări
Imaginea articolului CORONAVIRUS: Câte tipuri de vaccin sunt în realitate în lucru la nivel global. Încă două au primit undă verde pentru testarea pe oameni

CORONAVIRUS: Câte tipuri de vaccin sunt în realitate în lucru la nivel global. Încă două au primit undă verde pentru testarea pe oameni

China a aprobat testarea pe oameni a încă două vaccinuri împotriva coronavirusului. COVID-19 a îmbolnăvit peste 1.5 milioane de oameni la nivel mondial şi a ucis aproximativ 120.000.
 
În lume, scrie South China Morning Post, care citează Organizaţia Mondială a Sănătăţii, 70 de potenţiale vaccinuri anti-COVID sunt în lucru.
 
Agenţia Naţională a Medicamentului din China a aprobat testarea a două potenţiale vaccinuri la Institutul Biologic din Wuhan, precum şi la Centrul de Cercetare Farmaceutică din Beijing.
 
Ambele tratamente sunt vaccinuri inactive sau viruşi de cultură care nu au capacitatea de a provoca boala, ci doar abilitatea de a declanşa un sistem imunitar.
 
În 2018, Institutul Biologic din Wuhan a fost implicat într-un scandal, după ce a produs şi vândut vaccinuri sub standard pentru difterie, tuse convulsivă şi tetanus.
 
În China, testarea vaccinurilor se face în 3 faze. Prima fază se efectuează pe un grup mic pentru a observa dacă vaccinul este sigur şi declanşează un răspuns imunitar. A doua fază se face pe câteva sute de persoane pentru a determina dozajele potrivite. În final, a treia fază presupune testarea pentru a observa eficienţa pe un grup mare de oameni.
 
Primul vaccin anti-coronavirus a intrat în teste pe oameni la Moderna, în Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici