- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (03.08.2013, 07:03)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De ce este bine să luăm micul-dejun în fiecare dimineaţă
Persoanele care iau micul-dejun în fiecare dimineaţă prezintă un risc mai mic de maladii cardiace în comparaţie cu persoanele care aleg să sară peste prima masă a zilei, potrivit unui studiu realizat pe 27.000 de voluntari de sex masculin.
2541 afișări
De ce este bine să luăm micul-dejun în fiecare dimineaţă (Imagine: Shutterstock)
Dieteticienii şi nutriţioniştii din lumea întreagă laudă virtuţile micului-dejun. În toate regimurile alimentare pentru slăbit, un mic-dejun echilibrat şi variat este recomandat în mod sistematic, informează lefigaro.fr.
Această regulă, rar respectată în societatea occidentală, marcată de stres, ar putea oferi şi alte beneficii, nu doar de ordin dietetic.
Astfel, un studiu american, publicat săptămâna trecută în revista Circulation, a dezvăluit faptul că bărbaţii care nu iau micul-dejun prezintă un risc mai mare de a suferi o criză cardiacă sau de a muri din cauza unei maladii a inimii.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 11:10
• Sondaj Avangarde: Gabriela Firea a urcat pe locul 2 în topul preferinţelor bucureştenilor
-
astăzi, 07:00
• Duminica Floriilor, vestitoarea Paştelui – semnificaţie, tradiţii şi obiceiuri
-
astăzi, 10:18
• Mesajul lui Marcel Ciolacu de Florii: Vă urez tuturor o duminică binecuvântată
-
astăzi, 06:40
• George Simion strânge la Bucureşti conservatorii europeni. Ce plan are AUR pentru Europa
-
astăzi, 10:42
• Marea Britanie vrea rachete hipersonice pentru a recupera decalajul faţă de SUA, China şi Rusia
-
astăzi, 08:48
-
ieri, 22:22
• Hamas a publicat un videoclip în care apar doi ostatici din Gaza
-
ieri, 18:38
-
• Se construieşte un nou aeroport internaţional în România. Proiectul a primit acordul ROMATSA
-
ieri, 14:35
• Dronele Institutului de Fizică a Pământului monitorizează zona surpării din Slănic
-
• A ordonat Putin uciderea lui Navalnîi? Iată ce arată evaluarea agenţiilor de informaţii americane
-
ieri, 20:27
• COMENTARIU Lelia Munteanu: Secretarul General Adjunct al NATO, atacat din flancuri pe Dâmboviţa
-
• Mare economist maghiar: „Uitaţi de Austria. Trebuie să ajungem din urmă România!"
-
• Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
-
Este pentru prima dată când o astfel de legătură de asociere a fost pusă în evidenţă. Cercetătorii de la Şcola de sănătate publică de la Universitatea Harvard au lansat un studiu de amploare, realizat pe 27.000 de bărbaţi americani cu vârstele cuprinse între 45 de ani şi 82 de ani, într-o stare de sănătate bună, care au participat la această cercetare ştiinţifică despre modul de alimentaţie şi consecinţele sale asupra sănătăţii, între anii 1992 şi 2008.
În perioada de 16 ani în care voluntarii au fost monitorizaţi cu regularitate, au avut loc 1.527 de infarcte. Analiza datelor, prin compararea modurilor de alimentaţie ale voluntarilor, a permis remarcarea faptului că bărbaţii care nu obişnuiau să ia micul-dejun aveau un risc de 27% mai mare de a suferi o criză cardiacă sau de a muri din cauza unei insuficienţe cardiace, în comparaţie cu aceia care obişnuiau să ia micul-dejun.
Potrivit aceluiaşi studiu, persoanele care sar peste micul-dejun se îngraşă mai mult, suferă mai des de diabet şi au o concentraţie de colesterol mai ridicată. În plus, acelaşi studiu a evidenţiat un risc cardiac ridicat pentru bărbaţii care obişnuiesc să mănânce în timpul nopţii, în comparaţie cu aceia care nu mai mănâncă nimic după cină.
După câte se pare, săritul peste micul-dejun corespunde unei tipologii sociale particulare. În acest studiu, voluntarii care nu iau micul-dejun sunt în general mai tineri, adeseori fumători, lucrează cu normă întreagă, sunt celibatari, fac mai puţin sport şi beau mai mult alcool.
Autorii studiului recomandă alcătuirea unui mic-dejun echilibrat, cu nutrimente variate, precum proteine (carne, peşte, produse lactate), carbohidraţi (cereale, pâine) şi vitamine şi minerale (fructe). Cercetătorii recomandă totodată includerea în micul-dejun a nucilor, alunelor şi a migdalelor.
Citește pe alephnews.ro: „Spionii” ajung în Germania. Șase persoane au fost au fost acuzate că ar spiona pentru Rusia și China
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Revoluţia Inteligenţei Artificiale a început: Pregătiţi-vă să vă salutaţi noii colegi de muncă roboţi. Nimic nu va mai fi la fel pe piaţa muncii
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:58
Elon Musk face o vizită în China pentru a discuta despre maşinile autonome
-
astăzi, 13:25
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 795. Armata ucraineană a doborât nouă drone, ruşii au interceptat 17 drone / Doi ucraineni ucişi în Germania, un suspect rus a fost reţinut / Moscova ameninţă Occidentul cu un răspuns sever dacă îi sunt atinse activele