De ce trece timpul mult mai repede pentru adulţi

Cercetătorii au demonstrat că modul în care percepe o persoană timpul mai rapid îl face să perceapă viaţa mult mai ocupată şi grăbită. Există câteva teorii care încearcă să explice de ce adulţii percep că timpul trece mai repede.

3301 afișări
Imaginea articolului De ce trece timpul mult mai repede pentru adulţi

De ce trece timpul mult mai repede pentru adulţi

Această rapiditate cu care trece timpul nu este rezultatul unei vieţi de adult plină de responsabilităţi şi griji. Cercetătorii au demonstrat că modul în care percepe o persoană timpul mai rapid, îl face să perceapă viaţa mult mai ocupată şi grăbită.

Potrivit Descoperă, o ipoteză sugerează că alternarea ceasului biologic ar putea fi cauza. Încetinirea metabolismului când o persoană devine adultă se potriveşte cu încetinirea bătăilor inimii şi a respiraţiei. Stimulatoarele cardiace biologice ale copiilor fixează bătăile inimii sau respiraţia într-o perioadă exactă de timp, făcând să pară că a trecut mai mult timp.

O altă teorie sugerează că oamenii percep trecerea timpului în funcţie de cantitatea de informaţii pe care o absorb. Cu noii stimuli, creierului îi ia mai mult timp să proceseze informaţia, ceea ce oamenii resimt ca fiind o perioadă mai lungă de timp. Această ipoteză ar putea explica fenomenul slow motion care deseori a fost resimţit de oameni în timpul accidentelor.

De fapt, în situaţii noi creierul înregistrează amintirile mult mai amănunţit, amintirea desfăşurându-se mult mai lent decât acţiunea în sine.

Teoria care ar putea explica de ce trece timpul mai rapid pentru persoanele adulte sugerează că adulţii devin mult mai familiari cu mediul înconjurător şi nu mai realizează detaliile din casă sau de la locul de muncă. Pentru copii, lumea înconjurătoare este un loc nou, ceea ce înseamnă că în perioada de creştere copiii utilizează mai multă energie pentru a înţelege mediul înconjurător.

Cu cât devenim mai familiari cu experienţele de zi cu zi, cu atât timpul va trece mai repede, în general această familiaritate creşte cu trecerea anilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici