DESCOPERIRE: Medicament folosit în tratarea unui tip de cancer a arătat semne pozitive la pacienţii cu COVID-19

  • Acalabrutinib, comercializat de AstraZeneca sub numele de Calquence, a arătat semne pozitive la o serie de pacienţi din Statele Unite
  • Acest medicament este folosit în schema de tratament a pacienţilor care suferă de Leucemie
  • Un studiu amănunţit urmează să fie efectuat pe 400 pacienţi în SUA
1566 afișări
Imaginea articolului DESCOPERIRE: Medicament folosit în tratarea unui tip de cancer a arătat semne pozitive la pacienţii cu COVID-19

Medicament folosit în tratarea unui tip de cancer a arătat semne pozitive la pacienţii cu COVID-19

Medicamentul Acalabrutinib, comercializat de AstraZeneca sub numele de Calquence, a arătat semne pozitive în tratarea pacienţilor cu COVID-19, notează publicaţiile Forbes şi Daily Mail. Medicamentul, folosit în mod obişnuit în cazul pacienţilor care suferă de Leucemie, un cancer al sângelui, acţionează asupra plămânilor.
 
Daily Mail notează că dovezile obţinute până acum, deocamdată anecdotice, spun că acesta ar putea fi eficient în cazul pacienţilor internaţi la terapie intensivă, în stare de intubare.
 
Calquence a fost administrat unui grup mic de pacienţi la spitalul Walter Reed din Washington.
 
Acalabrutinibul inhibă acţiunea tirozin kineazei Bruton, care stârneşte un răspuns agresiv al sistemului imunitar. Prin inhibarea acestui răspuns, ar putea preveni afectarea şi mai gravă a plămânilor.
 
"Ştiinţa din spatele Acalabrutinib şi, cred eu mai mult de atât, din spatele tirozin kineazei Bruton, este destul de puternică. Mecanismele sunt clare", a declarat Jose Baselga, şeful departamentului de cercetare în oncologie a AstraZeneca.
 
Un studiu mai amănunţit va fi efectuat pe un număr de 400 de pacienţi aflaţi în nevoie de ventilare artificială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici