- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (02.12.2008, 10:29)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dietele şi produsele cosmetice, ineficiente în combaterea îmbătrânirii
Dietele alimentare şi produsele cosmetice cu proprietăţi antioxidante sunt ineficiente în ceea ce priveşte încetinirea procesului de îmbătrânire, potrivit unui studiu efectuat de specialiştii britanici, publicat în revista Genes and Development, informează bbc.co.uk.
54 afișări
Dietele şi produsele cosmetice, ineficiente în combaterea îmbătrânirii (Imagine: www.bbc.co.uk)
Studiul se bazează pe experimente efectuate pe viermi din familia Nematode, care, deşi par extrem de îndepărtaţi de specia umană, reprezintă un instrument adeseori folosit de oamenii de ştiinţă în domeniul cercetărilor biomedicale.
Aceşti viermi au multe gene comune cu oamenii şi, mai ales, au o speranţă de viaţă de ordinul zilelor, fapt care îi ajută pe cercetători să observe mai uşor orice schimbare în privinţa progreselor medicale pe termen lung.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Shakira numește monogamia o „utopie”. Ce spune cântăreața la doi ani de la despărțirea de Piqué
-
Dronele Institutului de Fizică a Pământului monitorizează zona surpării din Slănic
-
A ordonat Putin uciderea lui Navalnîi? Iată ce arată evaluarea agenţiilor de informaţii americane
-
Mare economist maghiar: „Uitaţi de Austria. Trebuie să ajungem din urmă România!"
Astfel, viermii care au fost hrăniţi cu alimente bogate în antioxidanţi, substanţe care luptă împotriva "radicalilor liberi", vinovaţi de îmbătrânirea ţesuturilor, nu au trăit mai mult decât cei care au avut o dietă alimentară obişnuită.
Antioxidanţii reprezintă o materie primă importantă pentru industria sănătăţii şi a cosmeticelor.
Acest fapt s-a bazat pe o teorie veche de 50 de ani. În 1956, cercetătorii au ajuns la concluzia că procesul de îmbătrânire este provocat de o anumită distrugere moleculară, o consecinţă a formelor reactive ale oxigenului, denumite superoxizi sau "radicali liberi", care circulă prin organism. Acest proces este numit stres oxidativ.
După mai multe analize, specialiştii au ajuns la concluzia că antioxidanţii contribuie la anihilarea acestor radicali liberi, reducând distrugerile moleculare pe care ei le provoacă.
Pentru noul studiu, cercetătorii de la University College London, conduşi de doctorul David Gems, au manipulat genetic câţiva viermi din familia Nematode, pentru a verifica dacă organismul lor este capabil să anihileze radicalii liberi.
Potrivit teoriei din ultimii 50 de ani, ei ar fi trebuit să fie evident avantajaţi faţă de ceilalţi, care au urmat o dietă obişnuită, în privinţa combaterii procesului de îmbătrânire şi a prelungirii speranţei de viaţă.
Citește pe alephnews.ro: Cum să-ți stimulezi metabolismul? 5 moduri simple pentru a accelera pierderea de grăsime
Citește mai departe:
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
Citește mai departe:
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe