Google şi Ford discută un parteneriat în domeniul automobilelor autonome

Google şi Ford Motor negociază formarea unui parteneriat pentru dezvoltarea tehnologiei în domeniul automobilelor autonome, a declarat o persoană apropiată situaţiei, citată de Reuters.

419 afișări
Imaginea articolului Google şi Ford discută un parteneriat în domeniul automobilelor autonome

Amploarea parteneriatului dintre al doilea mare producător auto american şi Alphabet, proprietarul Google, este încă în discuţie, dar ar putea include construcţia şi dezvoltarea comună a automobilelor.

Discuţiile au loc de mai multe luni, a spus sursa.

Formarea unui parteneriat între un producător auto major şi Google ar putea accelera introducerea pe piaţă a vehiculelor autonome, prin accesul constructorului de automobile la expertiza Google în domeniul software, în timp ce Google ar beneficia de know-how-ul industrial al Ford.

Automobilele autonome ar putea permite evitarea a mii de coliziuni, decese şi răniri, ar reduce consumul de carburant prin managementul mai bun al traficului şi ar extinde mobilitatea unor persoane care nu pot şofa.

Directorul general al Ford, Mark Fields, s-a întâlnit la începutul acestei luni cu co-fondatorul Sergey Brin, în California, pentru a discuta despre stadiul negocierilor, a spus sursa.

Google se află în negocieri cu mai mulţi producători auto şi nu este clar dacă discuţiile cu Ford au progresat mai mult faţă de cele cu alte companii.

Reprezentanţii Google şi cei ai Ford au refuzat să comenteze.

Google a proiectat un prototip de automobil autonom care poate fi condus fără volan sau pedale.

Automotive News a relatat luni că Google şi Ford negociază ca grupul auto să construiască viitoarea generaţie de automobile autonome pentru Google.

Potrivit Yahoo Autos, cele două companii vor crea o companie mixtă pentru construcţia de vehicule autonome cu tehnologia Google.

Un anunţ referitor la parteneriat ar putea fi făcut la Consumer Electronics Show care va avea loc la începutul lunii ianuarie.

Fostul director general al Ford, Alan Mulally, este director la Google, în timp ce John Krafcik, care a lucrat la Ford timp de 14 ani, pe diferite poziţii, a fost numit în septembrie director general la Google pentru proiectul automobilelor autonome.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici