INOVAŢIE: Google a brevetat o nouă tehnologie pentru prelevarea de sânge - FOTO

Google a înregistrat un patent pe care plănuieşte să îl folosească pentru a elabora un nou tip de smartwatch, capabil să colecteze sânge, fără să utilizeze ace, şi să facă o analiză a acestuia, informează Daily Mail.

1137 afișări
Imaginea articolului INOVAŢIE: Google a brevetat o nouă tehnologie pentru prelevarea de sânge - FOTO

Inovaţie Google: Analiză de sânge cu ajutorul unui smartwatch

Astfel, viitorul ceas inteligent ar putea colecta sânge chiar de la încheietura mâinii sau printr-un dispozitiv portabil. Acesta ar fi capabil să colecteze un strop de sânge prin intermediul unei „microparticule”, propagate prin gaz, la viteză mare. Odată colectat, sângele ar fi aspirat printr-un tub cu presiune negativă.

Prin urmare, procesul propus de Google pentru colectarea sângelui ar fi mai rapid decât cel clasic şi ar împiedica sângele să păteze pielea.

De asemenea, Google a sugerat că noul dispozitiv ar putea înlocui aparatele de testare a nivelului de glucoză, pe care îl folosesc bolnavii de diabet. „O asemenea aplicaţie ar putea fi utilizată pentru a colecta o cantitate mică de sânge, care ar fi necesară, de exemplu, pentru un test al nivelului de glucoză”, spun documentele în care este descris proiectul, potrivit Daily Mail. 

În prezent, ceasurile inteligente monitorizează pulsul, nivelul de stres şi de efort făcut în timpul unui program de exerciţii fizice.

Ceasul inteligent capabil să facă o analiză de sânge nu ar fi primul dispozitiv elaborat de Google care să îndeplinească funcţii în domeniul sănătăţii. Compania lucrează la lentile de contact smart, prin care bolnavii de diabet îşi pot monitoriza permanent nivelul de glucoză din sânge.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici