iPad-uri pentru urangutani: Cum se folosesc maimuţele antropoide de cea mai nouă tehnologie - VIDEO

Ecranele tactile şi smartphone-urile reprezintă deja o adevărată industrie, însă nu numai oamenii sunt interesaţi de aceste noi tehnologii.

690 afișări
Imaginea articolului iPad-uri pentru urangutani: Cum se folosesc maimuţele antropoide de cea mai nouă tehnologie - VIDEO

iPad-uri pentru urangutani: Cum se folosesc maimuţele antropoide de cea mai nouă tehnologie (Imagine: Mediafx Foto/AFP)

Îngrijitorii din grădinile zoologice din SUA şi Canada folosesc iPad-uri pentru a comunica cu urangutanii, prin intermediul tehnologiei "touch screen", informează Al Jazzera.

Astfel, se poate observa cum urangutanii, care reprezintă cea mai inteligentă specie de maimuţe, reuşesc să-şi comunice nevoile atingând ecranele iPad-urilor atunci când doresc să aleagă un anumit fruct pe care vor să-l mănânce sau îşi petrec timpul liber distrându-se cu aplicaţiile pe care le oferă aceste instrumente. În plus, în momentul în care urangutanii ating fructul dorit, iPad-ul anunţă vocal alegerea făcută, astfel că maimuţa poate învăţa să identifice fiecare fruct.

“Aceste animale sunt captive în corpurile lor, ele au inteligenţa necesară pentru a comunica, însă nu şi echipamentul. Deci, asta le oferă o şansă de a ne spune ce vor, de a ne arăta de ce sunt capabile”, a declarat Linda Jacobs, voluntar la o grădină zoologică.

Linda Jacobs precizează în continuare că, la fel ca şi în cazul oamenilor, cei mai interesaţi de acest gadget sunt exemplarele tinere, spre deosebire de urangutanii mai în vârstă, care sunt mai indiferenţi.

La începutul anului 2012, un grup de protejare a animalelor “Orangutan Outreach" a venit cu ideea de a le urangutanilor din mai multe grădini zoologice din Toronto (Canada), Milwaukee, Houston, Atlanta şi Florida câte un iPad, în cadrul unui program denumit “Apps for Apes”.

“Nu e doar o jucărie, există şi beneficii măsurabile", a declarat atunci Richard Zimmerman, fondatorul Orangutan Outreach.

În urma proiectului, s-a constatat că urangutanii sunt interesaţi în a viziona înregistrări cu ei înşişi, desenează, ascultă muzică, iar unele femele erau interesate de filmări cu masculi.

Richard Zimmerman şi-ar dori ca urangutanii să înveţe să folosească iPad-uri şi programe precum Skype pentru a conversa cu alte primate de la alte grădini zoologice dotate cu noile tehnologii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici