Marea Britanie lansează un studiu de proporţii asupra demenţei. Cameron: "Demenţa este, alături de cancer, unul dintre cei mai mari duşmani ai omenirii"

Marea Britanie a anunţat joi lansarea unui studiu de proporţii asupra demenţei - care se manifestă cel mai frecvent sub forma maladiei Alzheimer -, despre care premierul britanic David Cameron a declarat că trebuie combătută "cu aceeaşi hotărâre ca şi cancerul".

223 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie lansează un studiu de proporţii asupra demenţei. Cameron: "Demenţa este, alături de cancer, unul dintre cei mai mari duşmani ai omenirii"

Marea Britanie lansează un studiu de proporţii asupra demenţei. Cameron: "Demenţa este, alături de cancer, unul dintre cei mai mari duşmani ai omenirii" (Imagine: Shutterstock)

"Demenţa a devenit deja, alături de cancer, unul dintre cei mai mari duşmani ai omenirii", a spus David Cameron, în timpul unei conferinţe, la şase luni după un summit al ţărilor din grupul G8, consacrat demenţei, care afectează 40 de milioane de persoane din toată lumea.

Cercetătorii britanici au strâns date referitoare la sănătatea şi modul de viaţă a două milioane de voluntari cu vârsta peste 50 de ani, pentru a identifica mai exact cauzele şi tratamentul posibil al maladiei.

"Trebuie să combatem (demenţa, n.r.) cu aceeaşi hotărâre şi implicare de care dăm dovadă atunci când luptăm împotriva cancerului", a spus prim-ministrul Marii Britanii, precizând că "doar trei din 101 medicamente împotriva demenţei, create între 1998 şi 2011, au fost puse pe piaţă".

"Când dezvoltăm noi medicamente, este nevoie de mult timp până să ajungă la pacienţi, care sunt astfel lipsiţi de tratamente inovatoare. Trebuie să dăm un impuls puternic, cu mult curaj şi pe plan mondial, pentru a învinge în această bătălie", a adăugat David Cameron, care a solicitat guvernelor să încurajeze cercetarea.

În decembrie 2013, miniştrii Sănătăţii din ţările membre ale grupului G8 şi-au propus ca obiectiv să găsească, până în 2025, un tratament împotriva demenţei, în timpul unui summit fără precedent care a avut loc la Londra.

Guvernul britanic a prevăzut să aloce 66 de milioane de lire sterline (82 de milioane de euro) în 2015 pentru cercetarea demenţei, faţă de numai 28 de milioane de lire sterline (35 de milioane de euro) în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici