NASA: Cantităţi "importante" de apă, descoperite pe Lună

Cantităţi "importante" de apă îngheţată au fost descoperite pe Lună, anunţă NASA, subliniind caracterul "major" al acestei descoperiri.

179 afișări
Imaginea articolului NASA: Cantităţi "importante" de apă, descoperite pe Lună

NASA: Cantităţi "importante" de apă, descoperite pe Lună (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am găsit apă şi nu doar o cantitate mică, ci cantităţi importante", declară Anthony Colaprete, responsabilul ştiinţific al misiunii LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite).

"Într-un crater de 20 - 30 de metri, am găsit echivalentul a 75 de litri de apă", precizează Colaprete.

Un alt oficial din cadrul NASA, Gregory Deloy, de la Universitatea din California, a explicat că este o descoperire "extraordinară" şi "majoră".

"Este fascinant, ne arată o nouă imagine a Lunii", adaugă el.

În cursul misiunii efectuate luna trecută, NASA a prăbuşit o sondă LCROSS într-un crater situat în apropierea polului sud al Lunii, pentru a studia materialele rezultate din impact, iar în acest fel a fost descoperită apa.

"Se poate spune fără să ne înşelăm că în craterul Cabeus există apă îngheţată", a explicat Colaprete. Temperatura în această regiune a Lunii este extrem de scăzută.

Michael Wargo, un alt expert în cadrul NASA, a evidenţiat perspectivele pe care le oferă această descoperire.

"Ridicăm vălul asupra misterelor celui mai apropiat vecin şi asupra sistemului solar", a precizat el, afirmând că Luna ascunde "multe secrete".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici