NASA oferă pe Twitter 100 de locuri pentru a urmări lansarea navetei Atlantis

NASA a anunţat marţi că va permite primilor 100 de internauţi care îşi manifestă intenţia pe Twitter să asiste în direct la lansarea navetei Atlantis, care urmează să decoleze, pe 12 noiembrie, de la Centrul spaţial Kennedy din Florida.

44 afișări
Imaginea articolului NASA oferă pe Twitter 100 de locuri pentru a urmări lansarea navetei Atlantis

NASA oferă pe Twitter 100 de locuri pentru a urmări lansarea navetei Atlantis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Persoanele interesate vor trebui să aştepte până vineri înainte de a-şi încerca şansa pe site-ul nasa.gov/tweetup, pagina web a agenţiei spaţiale americane care îi redirecţionează pe internauţi către pagina de pe Twitter a agenţiei.

Câştigătorii concursului pe Twitter vor fi invitaţi să viziteze Centrul spaţial Kennedy. Ei vor putea să discute cu inginerii şi cu astronauţii şi, mai ales, să asiste în direct la lansarea navetei Atlantis. NASA a precizat însă că nu va achita cheltuielile de transport ale câştigătorilor către Centrul Kennedy.

"Scopul acestui «Tweetup» este să împărţim entuziasmul nostru produs de lansarea naveteui cu un public diferit", declarat Michael Cabbage, directorul de comunicare al NASA.

Naveta Atlantis va fi lansată pe 12 noiembrie pentru a se conecta cu Staţia Spaţială Internaţională (ISS) în cadrul unei misiuni de 11 zile.

NASA mai are la dispoziţie doar şase zboruri înainte de retragerea din circulaţie a flotei sale spaţiale, eveniment prevăzut pentru septembrie 2010, care marchează sfârşitul acestui program spaţial şi, totodată, data la care asamblarea ISS va fi finalizată. După retragerea din circulaţie a navetelor spaţiale americane, NASA are în vedere utilizarea navetelor ruseşti, la un cost de 50 de milioane de dolari pentru fiecare astronaut, dar şi a navetelor spaţiale comerciale deţinute de firme din SUA.

ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite şi la realizarea căruia participă 16 ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici