O bucăţică dintr-un asteroid a aterizat pe Terra într-o capsulă. Mostra de rocă poate oferi indicii despre originea sistemului nostru solar

  • O capsulă care aparţine de Agenţia Aerospaţială din Japonia a aterizat pe Pământ
  • Ea conţine prima mostră de rocă de pe un asteroid colectată de oameni
  • Misiunea care poate oferi indicii despre originea noastră a început acum 6 ani
2091 afișări
Imaginea articolului O bucăţică dintr-un asteroid a aterizat pe Terra într-o capsulă. Mostra de rocă poate oferi indicii despre originea sistemului nostru solar

SURSA: youtube.com/videofromspace

Are de 40 centimetri în diametru şi vine de la 220.000 de kilometri distanţă. Capsula cu o mostră de pe asteroid a aterizat aseară în Australia.

Agenţia spaţială din Japonia, JAXA, a scris istorie. Misiunea începută în urmă cu 6 ani s-a încheiat cu succes. Capsula care aparţine de nava Hayabusa 2 s-a întors pe Pământ cu o mostră de pe asteroidul Ryugu. Un an a durat călătoria de 220 de mii de kilometri înapoi spre Terra. Capsula s-a separat de navă vineri şi a aterizat într-o minge de foc într-o zonă nepopulată din Australia.
 
Cercetătorii sunt convinşi că mostra luată de pe asteroid este intactă şi că poate oferi informaţii despre orginea sistemului nostru solar. Recent, şi NASA a colectat mostre pe un asteroid, Bennu. 
Îţi arăt acum momentul în care capsula a intrat în atmosferă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici