Pacienţii bolnavi de cancer care fac sport îşi dublează şansele de supravieţuire

Bărbaţii care au învins cancerul şi au ars peste 12.600 de calorii pe săptămână în timpul activităţilor sportive aproape şi-au dublat şansele de supravieţuire, conform unui studiu efectuat de cercetătorii americani.

980 afișări
Imaginea articolului Pacienţii bolnavi de cancer care fac sport îşi dublează şansele de supravieţuire

Pacienţii bolnavi de cancer care fac sport îşi dublează şansele de supravieţuire (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Cercetătorii americani de la Şcoala de medicină Stritch, a Universităţii Loyola din Chicago, au studiat 1.021 de bărbaţi, cu o vârstă medie de 71 de ani, care fuseseră diagnosticaţi cu cancer.

Aceştia au descoperit că bărbaţii care au ars peste 12.600 de calorii pe săptămână în urma exerciţiilor fizice aveau un risc de mortalitate cu 48% mai redus decât cei care nu făceau mişcare şi consumau mai puţin de 2.100 de calorii pe săptămână, informează dailymail.co.uk.

Kathlee Wolin, coautoarea studiului, publicat în Journal of Physical Activity & Health, a explicat că numeroşi pacienţi care au supravieţuit cancerului trăiesc mai mult datorită diagnosticării timpurii şi a tratamentului adecvat.

"Mişcarea ar trebui promovată activ în rândul acestor pacienţi, pentru a creşte longevitatea acestora", a afirmat Kathlee Wolin.

Studiul a descoperit că bărbaţii care au ars peste 12.400 de calorii pe săptămână aveau un risc cu 48% mai scăzut de a muri din cauze asociate cu efectele secundare ale tratamentului împotriva cancerului - rezultatele fiind ajustate în funcţie de vârstă, greutate, fumat şi istoric familial de mortalitate precoce.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici