Patru mituri despre un ten perfect

Dacă acneea, iritaţiile, roşeaţa, tenul prea gras sau prea uscat îţi dau dureri de cap, chirurgul plastician Ahmed Abdullah, autor al cărţii "Simple Skincare, Beautiful Skin: A Back-to-Basics Approach", oferă soluţii pentru aceste probleme şi demontează câteva mituri cu privire la tenul perfect.

2652 afișări
Imaginea articolului Patru mituri despre un ten perfect

Patru mituri despre un ten perfect (Imagine: Shutterstock)

  • Trebuie să aplicaţi pe faţă produse de îngrijire diferite.

"Pielea are nevoie de o bună hidratare, iar produsele cosmetice pe care le alegeţi în acest sens depind în primul rând de tipul de piele. De aceea, nu este nevoie să cumpăraţi creme destinate diferitelor zone ale feţei - frunte, ochi. Pielea este piele, prin urmare, ceea ce merge pentru zona ochilor este bun şi pentru restul feţei, şi invers", spune Ahmed Abdullah, citat de site-ul ediţiei franceze a revistei Vogue.

  • Produsele de îngrijire pe a căror etichetă scrie că au în compoziţie apă sunt mai hidratante.

Acesta este un alt mit demontat de Ahmed Abdullah. El susţine că "produsele de îngrijire a tenului bazate pe apă nu hidratează, pentru că pielea nu absoarbe apa". Mai mult, spune acesta, "prezenţa apei în astfel de produse face mai mult rău, pentru că determină diluarea ingredientelor active din produsul respectiv".

  • Machiajul nu este bun pentru ten.

Afirmaţia este cât se poate de falsă, spune Ahmed Abdullah, precizând că "machiajul nu provoacă în mod direct acnee, însă existe anumite produse de înfrumuseţare care pot usca excesiv pielea, fiind astfel un factor determinant al acneei". De aceea, medicul recomandă folosirea produselor hipoalergenice.

  • O altă ipoteză despre care Ahmed Abdullah spune că este doar un mit este aceea potrivit căreia demachierea din timpul nopţii este mult mai importantă pentru prevenirea apariţiei acneei decât utilizarea produselor anti-îmbătrânire.

"Acţiunea produselor de îngrijire a tenului este limitată, de regulă, la nivelul ridurilor fine din jurul ochilor, de pe frunte şi din jurul gurii. Foarte puţine sunt acele creme care acţionează în profunzime astfel încât să putem spune că sunt eficiente în combaterea acneei", explică Ahmed Abdullah. El precizează că pentru menţinerea unui ten sănătos este importantă îndepărtarea zilnică, prin exfoliere, a celulelor moarte ale pielii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici