Pielea şi retina, afectate de razele ultraviolete

Medicii dermatologi şi oftalmologi atrag atenţia asupra radiaţiilor ultraviolete destul de ridicate în aceste perioade. Specialiştii recomandă evitarea expunerii la soare în intervalul 10:30-16.00, deoarece nivelul radiaţiilor depăşeşte maximumul admis. Urmările se simt, mai ales asupra dermei şi a ochilor - care pot suferi arsuri, informează cotidianul Gândul.

53 afișări
Imaginea articolului Pielea şi retina, afectate de razele ultraviolete

Pielea şi retina, afectate de razele ultraviolete (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"E falsă impresia că dacă suntem puţin bronzaţi radiaţiile ultraviolete nu mai au cum să ne atace pielea. Bronzul protejează doar 10 la sută pielea, dar riscul apariţiei cancerului de pielea este la fel de ridicat", a declarat pentru Gândulprof. dr. Anca Zbranca, medic dermatolog. Cremele cu factor de protecţie sunt singurele care pot apăra derma în acest perioadă, susţine specialista.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici