Premieră spaţială. NASA reia zborurile cu oameni spre Staţia Spaţială

  • Premieră irsotică. NASA reîncepe zborurile cu echipaj uman spre Staţia Spaţială Internaţională, după 10 ani de pauză.
  • O capsulă Crew Dragon va decola pe 27 mai de la Centrul Spaţial Kennedy, din Florida.
  • Dacă zborul va decurge fără probleme, Space X va deveni prima companie private care va trimite oameni în Spaţiu.
  • Din 2011 americanii depind de ruşi pentru s-şi trimite astronauţii pe Staţia Spaţială.
640 afișări
Imaginea articolului Premieră spaţială. NASA reia zborurile cu oameni spre Staţia Spaţială

Premieră spaţială. NASA reia zborurile cu oameni spre Staţia Spaţială

Cu călătoriile suspendate pe Pământ de coronavirus, NASA trimite oameni în Spaţiu. Pentru prima data după zece ani, o capsulă cu echipaj uman va fi lansată de la Centrul Spaţial Kennedy, din Florida. Din iulie 2011, când au pus capăt programului Space Shuttle şi au scos la pensie toate rachetele, americanii au depins de ruşi pentru a-şi trimite astronauţii pe Staţia Spaţială Internaţională, un serviciu pentru care au plătit zeci ce miliane de dolari. Un singur zbor cu o capsulă Soyuz, cu trei persoane la bord, este estimate la aproximativ 80 de milioane de dolari. 

De pe 27 mai acest lucru s-ar putea schimba. Atunci este programată să aibă loc lansarea capsulei Crew Dragon, cu doi astronauţi la bord. Atât capsula, cât şi racheta Falcon 9 au fost dezvoltate de compania celebrului miliardar, Elon Musk, Space X. Dacă zborul se va desfăşura fără probleme, Space X va deveni prima companie privată din istorie care va trimite oameni în Spaţiu.

Lansarea spre avanpostul orbital va avea loc, în mod simbolic, de pe aceeaşi platformă folosită pentru misiunile Apollo. Le va lua astronauţilor Bob Behnken şi Doug Hurley aproximativ 24 de ore să ajungă pe Staţia Spaţială Internaţională, unde îi aşteaptă un alt astronaut american şi doi cosmonauţi ruşi. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici