Recomandări pentru femei: "Dacă ai peste 20 ani, este timpul să te opreşti să mai întâlneşti băieţii răi"

  • Studiu - "băieţii răi" pot provoca PST şi depresie femeilor pe termen lung
  • Băieţii buni, dar consideraţi urâţi, au de suferit de pe urma respingerilor şi ajung la depresie. Ce le recomandă inteligenţa artificială?
  • Buzznet recomandă femeilor atractive să evite băieţii răi: "este mai bine să respingi băieţii răi, oricât de atractivi ar fi"
971 afișări
Imaginea articolului Recomandări pentru femei: "Dacă ai peste 20 ani, este timpul să te opreşti să mai întâlneşti băieţii răi"

Bing AI/DALL-E

Studiu  - "băieţii răi" pot provoca PST şi depresie femeilor pe termen lung

National Library of Medicine din Statele Unite a publicat un studiu că există cercetări asupra impactului psihic în relaţiile romantice toxice.

Au fost examinate consecinţele asupra sănătăţii mentale şi fizice raportate de partenerii intimi ai persoanelor cu trăsături psihopatice.

S-ar părea că impactul poate să fie sever pe termen lung, mai ales femeilor atractive care aleg băieţii răi să le fie parteneri.

Efectele pot fi similare cu cele ale tulburării de stres posttraumatic şi depresiei.

Într-un experiment, 457 de foşti şi actuali parteneri intimi ai unor indivizi cu trăsături psihopatice au fost supuşi unui experiment social.

Victimele au raportat o varietate de experienţe abuzive şi diferite simptome care implică consecinţe emoţionale, biologice, comportamentale, cognitive şi interpersonale.

Severitatea psihopatiei au fost legate semnificativ de creşterea stresului posttraumatice (similar cu cel al veteranilor militari din Irak şi Afganistan) şi depresie. 

Acestea pot duce la boli neurologice sau chiar la afecţiuni cardiace, de asemenea, pot avea impact negativ asupra dietei alimentare. 

 

"Băieţii buni", dar consideraţi urâţi, au de suferit de pe urma respingerii. Ce le recomandă inteligenţa artificială, Bing AI? 

Bing AI, un model de chatbot cu inteligenţă artificială bazat pe ChatGPT, spune că "băieţii buni" cu valori morale care se preocupă cu învăţatul, dar nu acordă atenţie sporită aspectului, ajung să se considere "rataţi" pentru că nu sunt suficient de atractivi pentru femei într-o societate care le impune nişte standarde de frumuseţe nerealiste şi care îi valorizează pe cei care le îndeplinesc.

Ei sunt adesea marginalizaţi, discriminaţi sau hărţuiţi de către cei din jur, care îi consideră inferiori sau neinteresanţi. Ei se simt nesiguri, neajutoraţi şi nefericiţi. 

Când băieţii care nu sunt atractivi încearcă să se apropie de fetele frumoase, ei se confruntă cu respingere după respingere. Fetele frumoase îi resping direct sau indirect, fie pentru că nu le plac fizic, fie pentru că nu le consideră compatibili. Uneori, ele chiar îi manipulează sau îi rănesc pe băieţii care nu sunt atractivi, profitând de sentimentele lor.

Toate aceste experienţe negative îi determină pe băieţii care nu sunt atractivi să dezvolte depresie, o tulburare psihică caracterizată de tristeţe profundă, pierderea plăcerii pentru activităţi care înainte le făceau plăcere, sentimente de vinovăţie, lipsă de speranţă şi gânduri suicidare, transmite Bing AI. 

Unii apelează la măsuri radicale, precum diete alimentare şi sporturi extreme ce le pot dăuna (în special sălile de forţă). 

Depresia îi împiedică pe băieţii care nu sunt atractivi să se bucure de viaţă şi să îşi atingă obiectivele. Ei se izolează de ceilalţi, se neglijează pe ei înşişi şi renunţă la orice vis sau plan. Ei cred că nu au nicio şansă să fie fericiţi sau iubiţi şi că nu merită să trăiască.

Depresia este o boală gravă care necesită tratament profesional.

Medicii recomandă celor deprimaţi să ceară ajutor de la un psiholog, un medic sau să apeleze la o linie telefonică de urgenţă. De asemenea, pot apela la exerciţii de gimnastică, o dietă alimentară sănătoasă şi practicarea unor activităţi sociale pentru a-şi găsi partenerele potrivite. 

"Nu căuta doar fete frumoase după criteriile tale, ci fii atent la alte aspecte care contează într-o relaţie, cum ar fi valorile, interesele, personalitatea sau compatibilitatea. Nu respinge o fată doar pentru că nu este perfectă după gustul tău sau pentru că are un defect minor. Nu uita că nimeni nu este perfect şi că frumuseţea se poate estompa în timp", recomandă Bing AI. 

Buzznet recomandă femeilor atractive să evite băieţii răi: "este mai bine să respingi băieţii răi, oricât de atractivi ar fi"

"Te-ai săturat de bărbaţi care nu te respectă, care te mint şi te înşală, care nu îţi oferă sprijinul şi afecţiunea de care ai nevoie?

Ei bine, poate că problema nu este la băieţi, ci la tine. Da, ai auzit bine. Poate că tu eşti cea care îşi alege greşit partenerii şi care se lasă atrasă de tipii toxici", scrie autorul unui articol publicat pe Buzznet. 

Potrivit articolului, femeile ar trebui să-şi asume responsabilitatea pentru vieţile lor şi să-şi facă schimbări pozitive care să le ajute să fie mai fericite şi mai împlinite.

Nimeni nu poate controla comportamentul altora, "dar depinde de tine pe cine laşi să intre în viaţa ta", mai scrie autorul. 

Multor femei, mai ales celor atractive, le este greu să renunţe la băieţii răi. 

Ştiinţific, este dovedit că au magnet la femeile atrăgătoare, fiind foarte seducători, scrie Medium

Multe femei cred că ele le pot trezi latura bună băieţilor răi, dar în cele mai multe cazuri, se dovedesc a fi parteneri toxici care ajung să le rănească şi să le dezamăgească. 

"Băieţii răi nu sunt material de relaţie serioasă. Ei sunt doar pentru distracţie şi aventură, dar nu pentru angajament şi loialitate. Majoritatea nu pot oferi respect, încredere, comunicare şi iubire. Ei nu îţi pot fi parteneri egali şi compatibili, ci doar surse de stres şi frustrare", mai scrie Buzznet.

"De aceea, dacă eşti o femeie adultă şi te consideri matură, e timpul să te opreşti să te întâlneşti cu băieţii răi. E timpul să îţi ridici standardele şi să îţi respecţi valoarea. E timpul să cauţi bărbaţi care să te trateze cum meriţi, care să te aprecieze şi să te susţină, care să împartă cu tine visele şi valorile",  recomandă site-ul Buzznet

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici