- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (22.09.2014, 17:21)
- Bogdan Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Arahidele coapte, responsabile pentru alergii
Arahidele provoacă alergii mai ales când au fost coapte înainte de a fi consumate, sugerează un studiu al cercetătorilor britanici care au descoperit că alunele crude au un efect foarte mic asupra sistemului imunitar.
319 afișări
STUDIU: Arahidele coapte, responsabile pentru alergii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cercetătorii de la Universitatea Oxford au efectuat mai multe teste pe şoareci şi au descoperit că animalele hrănite cu alune coapte au prezentat un răspuns al sistemului imunitar care indica o alergie, în timp ce cobaii care au primit arahide crude nu au avut niciun simptom sau reacţiile alergice au fost foarte puţin intense. Experţii lucrează acum la o metodă de a produce arahide coapte care să excludă alergiile, în condiţiile în care, potrivit statisticilor medicale, unul din 50 de copii suferă de reacţii alergice la arahide, potrivit dailymail.co.uk.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Emma Stone vrea să fie strigată după numele real. Cum o cheamă, de fapt, pe actriță
-
Ciolacu, declaraţie bizară: "Buzăul nu e în Moldova şi vă rog frumos să nu mă jigniţi"
-
Se construieşte un nou aeroport internaţional în România. Proiectul a primit acordul ROMATSA
-
NATO s-a antrenat în dislocarea rapidă a trupelor pe teritoriul României
Efectul proteinelor de arahide asupra organismului cobailor era identic, fie că proteinele erau ingerate, fie că erau aplicate pe piele.
Potrivit cercetătorului Quentin Sattentau este pentru prima dată când se descoperă un factor declanşant al alergiei la arahide. Descoperirea explică, într-o oarecare măsură, de ce incidenţa alergiilor la arahide este atât de ridicată în Occident, spre deosebire de Orientul Îndepărtat, unde arahidele sunt consumate crude, fierte sau prăjite în ulei.
Experţii cred că procedura de coacere uscată a arahidelor, care implică atingerea de temperaturi foarte înalte, duce la schimbarea compoziţiei chimice a alunelor într-un mod care face organismul să aibă reacţii specifice alergiilor.
Cercetătorii spun că va mai dura ani până se va ajunge la a avea arahide care nu dau alergii, dar persoanele care suferă deja de această problemă nu vor putea fi ajutate. De cele mai multe ori, reacţiile alergice la arahide sunt uşoare, dar există şi cazuri în care viaţa poate fi pusă în pericol, din cauza şocului anafilactic.
Studiul cercetătorilor de la Universitatea Oxford a fost publicat în Journal of Allergy and Clinical Immunology.
Citește pe alephnews.ro: O avocată în vârstă de 60 de ani a intrat în istorie. Alejandra Rodríguez a fost încoronată Miss Univers Buenos Aires
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Macron avertizează că Europa e în pericol și propune dotarea UE cu arme nucleare: „Să nu devenim vasalii SUA”
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat cu planurile de înmormântare
CANCAN.RO
Regele Charles se simte din ce în ce mai RĂU, după diagnosticul de cancer! Ce se pregătește, de fapt, la Buckingham
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe