Tractoriştii au de ce să se teamă: Un tractor robot i-ar putea lăsa şomeri

Roboţii vor înlocui oamenii în multe industrii şi domenii, iar agricultura nu va face excepţie. Producătorul de echipamente agricole Case IH, parte a CNH Industrial, a prezentat un tractor robot care nici măcar nu are cabină pentru şofer.

678 afișări
Imaginea articolului Tractoriştii au de ce să se teamă: Un tractor robot i-ar putea lăsa şomeri

Tractoriştii au de ce să se teamă: Un tractor robot i-ar putea lăsa şomeri

Numit simplu Autonomous Tractor Concept, tractorul a fost prezentat la Farm Progress Show în Boone, Iowa. Este impresionant faptul că vehiculul poate fi programat să îndeplinească sarcini folosind doar o tabletă cu o aplicaţie dedicată, potrivit Go4it.

Tractorul foloseşte sisteme radar, camere, senzori şi conectivitatea GPS pentru a se deplasa şi evita obstacolele sau vehiculele cu şofer. ATC poate însămânţa solul şi recolta cereale, printre altele.

Tractorul are un motor de 419 CP, poate opera noaptea şi atinge o viteză maximă de 50 Km/h.

Fiind un concept deocamdată, Case IH nu a avansat un preţ pentru vehicul. Mai mult, la fel ca şi automobilele autonome, vehiculele de acest fel au nevoie de autorizaţie pentru a opera, iar legislaţia diferă de la stat la stat.

Sursa: http://bit.ly/2c6xKK2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici