Uleiul de macadamia, recomandat pentru folosirea zilnică în îngrijirea pielii şi pentru păr

Uleiul de macadamia, obţinut din fructele arborelui omonim originar din Australia, este recomandat pentru folosirea zilnică în îngrijirea pielii, dar şi în tratamente pentru părul uscat, informează un comunicat.

Ulei (Imagine: Shutterstock)

Macadamia este un arbore originar din Australia. Nucile de macadamia au miezul dulce, foarte plăcut şi sunt din ce în ce mai apreciate ca delicatese în gastronomie.

Uleiul este obţinut prin presarea la rece a nucilor, este non gras şi pătrunde rapid în piele. Popularitatea uleiului de nuci de macadamia provine din faptul că are cea mai mare cantitate de acizi graşi mononesaturaţi dintre toate uleiurile presate la rece folosite în cosmetică.

Ulei de macadamia este unul dintre uleiurile de plante rare, care conţin cantităţi mari de acid palmitoleic, care se aseamănă sebumului (grăsimea produsă în mod natural de pielea omului, pentru protecţie). Este un emolient excelent şi deosebit de bun pentru tenul uscat şi matur, dar şi hidratant pentru toate tipurile de piele.

Concentraţia mare (21%) de acid palmitoleic, dar şi cea de acid oleic (58%) ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii - reduce apariţia ridurilor fine, atunci când este utilizat în masajul facial.

Mai mult decât atât, uleiul de macadamia are un efect revigorant asupra pielii şi ajută la prevenirea bolilor de piele.

Datorită efectului regenerant, poate fi folosit cu succes la tratarea cicatricelor, a rănilor minore, calmează arsurile solare, oferă protecţie împotriva acţiunii nocive a soarelui şi a altor afecţiuni ale pielii.

Uleiul de macadamia este potrivit şi pentru tratarea părului uscat, vopsit sau permanent, folosit ca mască.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

 


comentează și tu Momentan sunt 2 comentarii
Taguri:
ULEIUL DE MACADAMIA ,
FRUMUSEŢE ,
PIELE
COMENTARII
  • maria 17 feb 2013

    acest ulei nu miroase a ranced este posibil sa fie expirat.este foarte fin la atingere si miroase la fel de bine ca celelalte uleiuri extra virgine presate la rece

  • Mioara 24 oct 2012

    Spuneti-mi va rog daca stiti ce miros are acest ulei? l-am cumparat ptr.ten si mirosul este de ulei ranced.Multumesc anticipat.

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
vreaupresedinte.ro
vreaupresedinte.ro
Inchide