Un bărbat din patru suferă de disfuncţie erectilă după 35 de ani

Un bărbat din patru suferă de disfuncţie erectilă după vârsta de 35 de ani, stresul, pierderea locului de muncă, lipsa banilor şi a siguranţei de sine fiind printre cauzele acestei maladii, a spus marţi, medicul urolog Sebastian Voinea, de la Spitalul Fundeni.

5931 afișări
Imaginea articolului Un bărbat din patru suferă de disfuncţie erectilă după 35 de ani

Un bărbat din patru suferă de disfuncţie erectilă după 35 de ani (Imagine: Mediafax Foto)

"După 35 de ani, un bărbat din patru are această problemă. De ruşine şi, poate, din orgoliu, numai unul din 10 cere şi ajutor de specialitate. Stresul, o stare de tensiune permanentă şi alimentaţia plină de grăsimi a scăzut vârsta bărbaţilor cu probleme de erecţie la 35 de ani. Puţini au însă curajul să meargă la medic şi să vorbească despre scăderea performanţelor sexuale în viaţa de cuplu'', a declarat Sebastian Voinea.

Profesorul Ionel Sinescu, preşedintele Asociaţiei Române de Urologie, a spus că un om care îşi pierde serviciul, care nu mai poate asigura bunăstarea minimală a familiei este stresat şi obosit de căutarea unui loc de muncă.

"Toată această stare se repercutează inclusiv prin apariţia de disfuncţii erectile, avem astfel de pacienţi cu tulburări de funcţie erectilă. Investigaţiile arată că este vorba de o stare pasageră, indusă de o astfel de condiţie, de stres, oboseală exagerată, de nesomn", a adăugat Sinescu.

Incidenţa disfuncţiilor erectile este de 25% la barbaţii peste 35 de ani, dar există şi cazuri de pacienţi în vârstă de 20 de ani cu disfuncţie erectilă psihogenă, adică pacientul nu este foarte sigur că va fi la înălţimea aşteptărilor partenerei sale şi atunci apare blocajul.

Specialiştii spun că o astfel de problemă nu trebuie ignorată, deoarece se poate asocia, în timp, cu alte afecţiuni. De exemplu, un bărbat cu disfuncţie erectilă are predispoziţie ridicată de a face infarct în cinci ani de la debutul problemei.

Potrivit medicului Voinea, 70% din bărbaţi rămân netrataţi din cauza faptului că bărbaţii discută încă greu despre problemele sexuale.

Dacă boala este de natură organică, aceasta se rezolvă cu ajutorul unor medicamente, injecţii sau proteze. Dacă este legată de depresie, stres sau alte tulburări, aceasta se rezolvă prin consiliere din partea unui psihoterapeut.

Disfuncţia erectilă este o boală frecventă, care afectează 1 din 10 bărbaţi în lume şi care va afecta, în 2025, 322 de milioane de bărbaţi în Europa. La 8 din 10 pacienţi boala apare din cauze organice, diabet, scleroză, accident vascular cerebral.

"Bărbaţii trebuie să înţeleagă foarte clar că există o legătură strânsă între disfuncţia erectilă şi alte boli de inimă. Această boală este un semnal de alarmă pentru instalarea unor boli de inimă, factorii de risc fiind aceiaşi ca la bolile de inimă: colesterol mare, alimentele bogate în grăsimi, sedentarismul, diabetul. Disfuncţia erectilă este o boală care se manifestă prin scăderea cantităţii de sânge care intră în penis", a precizat Voinea.

Un bărbat cu disfuncţie erectilă este un potenţial cardiac sau suspect de accident vascular până ce un medic pune un diagnostic. Diagnosticul se pune de către medicul urolog, pe baza unei discuţii cu pacientul şi a unor teste de sânge pentru determinarea lipidelor, glucidelor, un EKG şi măsurarea tensiunii arteriale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici